Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Temat: cena przy sprzedaży

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Ja za swoją dałem 5000 złotych. To dużo??

Użytkownik Ogier Avatar Bates911
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    164 V6 3.0 12v

Domyślnie

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Ja za swoją dałem 5000 złotych. To dużo??
    Wydaje mi się że nie jak nic jej nie dolega, ja w swoją włożę około 5-6k zł już razem z ceną zakupu żeby doprowadzić ją do dobrego stanu.... chyba że się coś poważnego posypie...

A co do cen zagranicą to wydaje mi się że tam już zaczynają doceniać 164 i stąd te ceny, a u nas jak to przeważnie bywa przyjdzie to z opóźnieniem... wiec są to ostanie chwile na tani zakup 164. Dobrze to widać po np. Fiatach 125p lub 126p, kiedyś za parę groszy można było kupić (lub za flaszkę ), a teraz przyszła zajawka i ceny poszybowały w górę.

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Oby Twoje słowa stały się proroctwem!

- - - Updated - - -

Tego i Tobie i wszystkim użytkownikom życzę!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kociniak08
    Mieszka w
    jawor
    Auto
    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Sam aktualnie to przerabiam to moge sie wypowiedzieć. Sprzedać 164 w Polsce za "normalne" pieniądze jest naprawde cieżko nikt sie nawet nie kwapił żeby przyjechac i obejrzeć auto. Miałem jeden tel osoba dzwoniąca nawet nie pytając o stan auta itp z góry mówi daje 3700zł i dzisiaj jestem po Alfe musiałem podziekować. W ciagu 2 lat posiadania tej alfy włorzyłem razem z zakupem ok 18-20 tys teraz chce dużo mniej niż polowa tego a chętnych brak. Poczekam jeszcze troche i chyba zrezygnuje ze sprzedaży. Napewno nadejdą lepsze czasy dla tego mogelu i bedzie bardziej doceniany wtedy to nawet nikt nie bedzie smiał proponować 3tys za ładny egemplarz

Użytkownik Romeo Avatar Andy1970
    Mieszka w
    Płaza/Chrzanów/Małopolska
    Auto
    164 V6

Domyślnie

A może spróbować wystawić do sprzedaży na jakimś portalu o większym zasięgu ? np. autoscout24.pl
    AR 164 3.0 V6 Super 200 KM 1995 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...12v_super.html - ciągle w odbudowie
    AR 156 2.5 V6 - sprzedam części
    AR 164 3.0 V6 - sprzedam części

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Na zachodzie wiedzą ile kosztuje utrzymanie i odbudowa auta. Do nich nam daleko. U nich 164 powoli staje się klasykiem . U nas niestety szmelcwagen i reszta robi swoje. Ktoś kto miał golfa 3 nigdy nawet na 164 nie spojrzy. Już ceny amorów go przerażą .

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dyny164
    Mieszka w
    Berlin .... Chełm
    Auto
    1. 164 TS BIAŁA (BYŁA) 2. 164 ZIELONA (BYŁA) 3. 164CZARNA (byla).4.164ale na czesci.5 164V62.0TURBO

Domyślnie

ja jak jeździłem w Polsce swoimi 164 to rzadko ktoś podziwiał , zazwyczaj słyszalem komentarze typu..
    -po ci ci ta lancia oj sorry ta alfa . nie lepiej male tanie auto jak golf 3
    -i znowu kupiłeś alfe. kup socie młodsze auto
    -Będziesz tylko do warsztatu ją ciągnął
    -22 lata to auto ma . nie wierze cos z papierami masz kombinowane

natomiast mieszkając w Berlinie często słyszę że jeżdze pięknym klasykiem . woow itd
    ludzie na ulicach sie oglądają
    1. 164 TS biała ..była .2. 164 TS LPG zielona ..była.. 3. 164 TS niebieska ..jest ale na części,, 4. 164 TS czarna *była .5 164 2.0 V6 TURBO lpg bordo JEST

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał kociniak08 Zobacz post
    Sam aktualnie to przerabiam to moge sie wypowiedzieć. Sprzedać 164 w Polsce za "normalne" pieniądze jest naprawde cieżko nikt sie nawet nie kwapił żeby przyjechac i obejrzeć auto. Miałem jeden tel osoba dzwoniąca nawet nie pytając o stan auta itp z góry mówi daje 3700zł i dzisiaj jestem po Alfe musiałem podziekować. W ciagu 2 lat posiadania tej alfy włorzyłem razem z zakupem ok 18-20 tys teraz chce dużo mniej niż polowa tego a chętnych brak. Poczekam jeszcze troche i chyba zrezygnuje ze sprzedaży. Napewno nadejdą lepsze czasy dla tego mogelu i bedzie bardziej doceniany wtedy to nawet nikt nie bedzie smiał proponować 3tys za ładny egemplarz
    Jeśli nie ma chętnych na taki dobry egzemplarz to go nie sprzedawaj za marne grosze zachowaj go dla siebie ja tak zrobię ze swoją.

- - - Updated - - -

Może w tym roku zacznę budowę garażu w którym będzie mieszkać do póżnej starości.

- - - Updated - - -

A kiedyś wyjechać taką Bellą pośród elektycznych wozideł to będzie coś!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kociniak08
    Mieszka w
    jawor
    Auto
    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał ANET Zobacz post
    Jeśli nie ma chętnych na taki dobry egzemplarz to go nie sprzedawaj za marne grosze zachowaj go dla siebie ja tak zrobię ze swoją.
    Z checią ale warunki mi nie sprzyjają do tego, mieszkam za granicą a auto stoi w PL i nie posiadam garażu. I do tego Alfa nie cieszy sie sympatią mojej kobiety, ale z tym sobie jakos radze.