Strona 17 z 27 PierwszyPierwszy ... 7891011121314151617181920212223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 263

Temat: Co myślicie o renowacji plastików wnętrza?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał mat09 Zobacz post
    Alces, zrobiłeś coś w sprawie renowacji tego amelinium?
    Niestety nic...
    Póki co ogarniam inny temat - upgrade hamulców i na tym skupiłem się merytorycznie i finansowo.
    Co do konsoli, to rozważałem różne możliwości i chyba najlepszym wyjściem byłoby zakupienie używanego kompletu, oklejenie go np. ciemnym carbonem, bądź zrobienie hydrografiki i przekładka, tylko kurcze nie chcę rezygnować z oryginalnego amelinium, którego w innych samochodach jak na lekarstwo...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

rafm72
    Gość

Domyślnie

Witam,
    Przepraszam, że wstawiam dopiero teraz, ale nie wiedziałem, ze będzie zainteresowanie.
    Generalnie mistrzem aparatu nie jestem, w dodatku dzisiaj ostre słońce i ciężko o dobre zdjęcie, ale gwarantuję, że efekt jest dużo lepszy niż na zdjęciach. Efekt "czarny fortepian" jak pokrywane sa teraz w dużej mierze laptopy, telefony komórkowe, itd.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	3409
Rozmiar:	181.1 KB
ID:	85453
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	2625
Rozmiar:	149.2 KB
ID:	85454Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	3833
Rozmiar:	136.2 KB
ID:	85455Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	1236
Rozmiar:	57.1 KB
ID:	85456Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	639
Rozmiar:	151.7 KB
ID:	85457Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	6.jpg
Wyświetleń:	2315
Rozmiar:	147.1 KB
ID:	85458

Na wiosnę zrobię lepsze zdjęcia jeśli będzie potrzeba.
    Pozdrawiam
    Rafał A.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Bardzo fajnie się to komponuje z gałką Momo. Przy tej kombinacji tapicerki ta czerń moim zdaniem rewelacyjnie wygląda. Panel na kierownicy też jest taki? Widzę, że ktoś się przyłożył do malowania.

rafm72
    Gość

Domyślnie

Panel na kierownicy zostawiłem aluminiowy - ale na wiosnę przemaluję jak znajdę plastikowy na allegro, bo tego aluminiowego szkoda niszczyć. Myślałem, że będzie pasował ...
    Kolejnym krokiem będzie zakup chromowanych ramek wlotów powietrza tych górnych na desce.
    A co do malowania... zdjęcie elementów dokładnie wyczytałem na forum, największy problem był z odłuszczeniem tych elementów po tych wszystkich "plackach" itp środkach zabezpieczających. Malowanie - farba bazowa AUTOCOLOR SuperBlack i dwie warstwy lakieru bezbarwnego. Malowałem oczywiście w kabinie lakierniczej.
    Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

wyglada bardzo ladnie tylko ta galka momo jak dla mnie porazka.Najlepiej wygladaja listwy-przynajmniej na zdjeciach.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał rafm72 Zobacz post
    Panel na kierownicy zostawiłem aluminiowy - ale na wiosnę przemaluję jak znajdę plastikowy na allegro, bo tego aluminiowego szkoda niszczyć. Myślałem, że będzie pasował ...
    Kolejnym krokiem będzie zakup chromowanych ramek wlotów powietrza tych górnych na desce.
    A co do malowania... zdjęcie elementów dokładnie wyczytałem na forum, największy problem był z odłuszczeniem tych elementów po tych wszystkich "plackach" itp środkach zabezpieczających. Malowanie - farba bazowa AUTOCOLOR SuperBlack i dwie warstwy lakieru bezbarwnego. Malowałem oczywiście w kabinie lakierniczej.
    Pozdrawiam
    Jak chcesz panel plastikowy to mam na sprzedaż dwa. Jeden z guzikami a drugi bez. Więcej info na PM.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    wyglada bardzo ladnie tylko ta galka momo jak dla mnie porazka.Najlepiej wygladaja listwy-przynajmniej na zdjeciach.
    Ta gałka na pewno lepiej wygląda, niż większość oryginalnych z wytartą skórą i obdartym dekielkiem... Poza tym jest kontynuacją do połysku na konsoli więc moim zdaniem pasuje bardzo dobrze. Zresztą temat o plastikach wnętrza i myślę, że to co kolega pokazał jest konkretną odpowiedzią i alternatywą do folii i hydrografiki a wykonanie jest na pierwszy rzut oka na wysokim poziomie i głównie o to chodziło. Czy się komuś podoba to już inna sprawa i raczej nie powód do dyskusji.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 09-02-2013 o 13:43

rafm72
    Gość

Domyślnie

Panel wygląda dokładnie tak samo jak listwy - kwestia zdjęcia.
    Panelem będę zainteresowany - odezwę się.
    Gałka MOMO - to czarny chrom - moim zdaniem idealnie pasuje do czarnego połysku. Oryginalną miałem powycieraną.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Mnie akurat średnio się to widzi Ale ważne że Tobie się podoba, i podziwiam za czas który włożyłeś

Użytkownik Rowerzysta Avatar btomek
    Mieszka w
    BIAŁYSTOK
    Auto
    159 3.2 Q4 2009 PORSCHE-924S

Thumbs up

Bardzo ładnie to wygląda

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

To pytanie już co prawda padło w tym temacie, ale odpowiedź nie, więc ponawiam: Ile folii potrzeba żeby obkleić te wszystkie plastiki?