Podobno "dwa dni temu przywieziony do sklepu " . Dzięki , spróbuje podładować i zobaczę ( Odpala na nim lepiej niż na starym), kabelka nie mam a szkoda mi było jak na razie wydawać 50 zł na samo sprawdzenie, dlatego tak wypytuję ;-)
Podobno "dwa dni temu przywieziony do sklepu " . Dzięki , spróbuje podładować i zobaczę ( Odpala na nim lepiej niż na starym), kabelka nie mam a szkoda mi było jak na razie wydawać 50 zł na samo sprawdzenie, dlatego tak wypytuję ;-)
Kolgo sprawdź prąd spoczynkowy, ile instalacja pobiera bez włączonych jakich kolwiek odbiorników, możesz to zrobić multimetrem za 20 zł, jeśli prąd jest większy to masz przyczynę rozładowania aku, możesz też odłączyć radio i powtórzyć pomiar wtedy masz odpowiedź czy to radio jest winne. Może centralka np. od alarmu wcina prąd. Jeśli robi Ci się zwarcie gdzieś w instalacji to będzie to widać po pomiarze prądu spoczynkowego. A żarówka i masa to może odrębny problem.
Niewiem jak u innych ale jak ja mam padnięty aku żadne ABSy mi sie nie palą :/ A czasami nie wciskałeś po śniegu w pedał i wyłączyła Ci się kontrola trakcji??
Wszystko było OK z ABS - miałem stary akumulator, który słabo palił. Kupiłem nowy, włożyłem i od tego czasu mam kontrolkę ABS i tą pokazującą , że jest zaciągnięty ręczny. Dziwne to jest bo nigdzie nie jeżdżąc ani nawet nie odpalając samochodu te 2 błędy wyskoczyły ...
Problem z kontrolką świateł rozwiązałem - Nowa żarówka w prawej przedniej lampie.
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
lepiej odłącz calkowicie
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
no i jak problem rozwiązany ? , mniemam ze tak skoro kolega już nie raczy poinformować , czy wszystko już w porządku .
Odłączenie nie pomogło, podładowanie akumulatora też. Nie mam kabla poczekam do poniedziałku aż będzie czynny jakiś warsztat z komputerem do sprawdzenia ;]
- - - Updated - - -
Z nowych wiadomości, to dowiedziałem się od znajomego, który ma Audi A3, że podobny problem u niego po założeniu akumulator to "niskie napięcie na zacisku 30" - którys z przykręcanych kabli był luźny; ale nie wiem, czy mozna porównywać te dwa samochody i problemy ;-)