Ostatnio edytowane przez Majkel ; 13-02-2013 o 13:52
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
Ja mam 166 w wersji super, z wyposażenia mam.
4 tłoczkowe zaciski z napisem alfa romeo
jasna skóra z podgrzewaniem i w elektryce i jasne dywaniki, góra deski czarna, srebrna konsola i tarcze zegarów, skórzana kierownica i drążek zmiany biegów ( zerwalem bo sie ohydnie lepil ).
tempomat,alarm, czujnik deszczu, lusterko fotochrom, składane elektrycznie lusterka, elektryczny szyberdach, navi , brak zmieniarki i brak telefonu.
brak dsp ( dźwięk tagedia ) porównując do mojej byłej lybry 2.4jtd z bose.
![]()
kolego kis 4 tłoczkowe zaciski to ma każda 166 v6 i 2.4 jtdm ,a górę deski czarną na Boga to ma każda 166 przed liftem. Super nie ma nic wspólnego z wyposażeniem . Jest marketingową nazwą mającą na celu podkreślenie maksymalnych,najlepszych z całej gamy osiągów wersji TB i 3.0 w manualu. Każde TB i każde 3.0 w manualu to super,znaczek super był tak samo płatny jak każdy inny (poza napisem 166) więc nie każda Super ma znak super
spoko, napisem tylko podyktowany checia pomocy rozwikłania zagadki "super" post jak wyglada moj "gruzek", pozatym nie wiem na Boga co ma jaka alfa 166, chill
ale ja tylko chciałem Cie wyprowadzić z błedu ,tylko ta czarna deska trochę mi w głowie zakręciła![]()
WIKIPEDIA:
The top models were named "Super" and included MOMO leather interior, 17" alloy wheels, rain sensitive wipers, cruise control, climate control and ICS (Integrated Control System) with colour screen. Options included xenon headlamps, GSM connectivity and satellite navigation. Suspension systems comprised double wishbones at the front and a multi-link setup for the rear.
Z tym ICS pojechali ostro , ale to taki marketingowy bełkot. Reszta też. Ale zwrócił bym uwage na słowo TOP. Nikt tu nie pisze o manualach tylko najwyższych modelach.
Gdyby każda 3.0 o TB w manualu była super to chyba btoś by o tym napomknal![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 18-02-2013 o 00:15
[C
Panowie rok temu w radomiu była do sprzedania 166 czarna w czerownych skórach i miała czerwone skóry i czerwoną wykładzinę razem z dolną częścią deski rodzielczej w czerwieni, tak samo jak skóra w boczkach i była w JTD. Więc teoria że niebieskie i czerwone skóry były tylko w 3.0 i 2.0TB jest obalona.
a kto mówił że czerwone i niebieskie skóry były tylko w tb i 3.0 ? były normalnie do dostania . Wikipedia to normalnie niesamowite źródł informacji,wiesz ja i ty też tam możemy napisać co tylko dusza zapragnie.Tej informacji nie napisał nikt z alfy.
Macie tutaj zrzut z podręcznika sprzedaży 166 z 98 roku. Pewnie 90% "społeczeństwa" 166 na tym forum go sciągneła ,ale żeby coś z niego wyczytać to już gorzej. Masz w nim Masa jasno wyjaśnioną geneze nazwy Super,to o co chodziło twórcom tego modelu ,ale ty dalej wolisz twierdzić że podręcznik sprzedaży to folderek reklamowy,90 procent TB i 3.0 w manualu ma napis Super ,ty twierdzisz że Turek go w komisie przykleił bo ty też masz w dieslu,bo go można kupić w aso.Sportronic 3.0 Super nie ma nigdzie ,pewnie powiesz że znaczki odpadły. Wklejasz link z fachowego źródła zwanego wikipedia w którym twierdzisz że ja nie miałem super,chociaz dokumenty sprzedaży jasno mówią o tym że jednak miałem. Mimo że sam wiesz że Super do czego jak do czego ale do wyposażena to się nie odnosi ,to jednak i tak wklejasz cytat o wyposażeniu .Ale już Ci tłumaczę że o kant dupy ten cytat,bo moja Super nie miała ani skóry,ani 17 calowych felg,no ale załapała się na ics i kolorowy wyświetlacz(kurcze miałem prawie full opcję). A fragment o zawieszeniu to też tyczy się wyposażenia? To w standardzie nie było dwóch wahaczy na stronę z przodu i multilinka z tyłu?
ps. GrzesiuSiedlce ten cytat to trochę bez sensu bo w żadnym innym aucie z koncernu fiata nie ma żadnego elementu zawieszenia z alfy 166 ,a już tym bardziej w żadnym aucie kompaktowym
Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 18-02-2013 o 01:46