Tendencja użytkowników jest jednak taka, że 95% ludzi mówi- lub wmawia sobie, że hodo to gó.o i pokazuje co chce, i że skoro pokazuje 0 to tak musi być i basta bo oni nie mają kręconych liczników"bo nie i kropka". W innych wątkach na forum wypowiada sie sporo osób , których HODO pokrywa sie z licznikiem mniej więcej idealnie- mówie o 156/166. Sam mam 156 w ktorej wszystko się zgadza , posiadam tez 166 w ktorej hodo pokazuje ok 300k mniej niż w realu. Malo tego w 166 mam zmieniony licznik i on pokazuje jeszcze inaczej, czyli przelot z auta z ktorego go przelożylem. REAL = 389 000km, HODO = 65 000 , LICZNIK = 189 000
[C
no to niech ktoś wyjaśni sensownie dlaczego Egzaminer wskazuje przebieg taki jak tablica rozdzielcza a FES co innego??
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
A na ilu przykładach to sprawdzałeś? 20, 50, 100??wiesz.... z makaronami to nigdy nic nie wiadomo
ja nawet jak zamawiam włoskie motoreduktory to czasami w rysunkach są takie kwiatki że mózg się lasuje
![]()
Zasłyszana historia: facet chciał sprzedać auto miał duży przebieg postanowił cofnąć licznik -znalazł w srodku karteczkę /od poprzedniego właściciela/ ja cofnąłem o 100 tyś a ty o ile????"
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła. To nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne.
Sprawdziłem ok 20 Alf. Ok Po połowie benzyn (przedlift 1.8-2.5) oraz diesli 1.9 (115/140km lift). O ile w benzynach przedliftach wyniki albo się pokrywały (albo w ECU były większe) to w jtd-kach wartości w ECU albo mniejsze albo 0. Czyli można przyjąć że FES w benzynach przed liftem nie oszukuje i na nim się opierać.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline