A mi sonda powiedziała papa.... co 0,5km Alfa zdychała, wracałem od dziewczyny 16km - 1.5 godz i kolejne 16km - 1godz... już na holowaniu![]()
A mi sonda powiedziała papa.... co 0,5km Alfa zdychała, wracałem od dziewczyny 16km - 1.5 godz i kolejne 16km - 1godz... już na holowaniu![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
podkorciło mnie dzisiaj spojrzeć pod maskę i zrobić pobieżny przegląd i co się ukazało moim oczom? Upalony kabel od podgrzewacza cieczy chłodzącej :/ Kabel grubości około 2mm został przepalony przy kostce z bezpiecznikiem, a cała izolacja na kablu wtopiła się w druciki, kostka bezpiecznika stopiona bezpiecznik zresztą też, ale uwaga nie przepalił się tylko stopiła się jego obudowa... Szczęście, że ten kabel się przepalił po całości i prąd do kostki nie dochodził bo inaczej mógłbym się z Bellą w przykrych okolicznościach pożegnaćPóki co większość okablowania wymontowana i podjadę dzisiaj albo w przyszłym tygodniu do Kuby bo ja nie mam pomysłu co mogło doprowadzić do takiego stanu. Jak to przez ten podgrzewacz to wywalam go do śmieci...
- - - Updated - - -
i to musiało się stać chyba dzisiaj, bo wczoraj po wyjeździe z pracy samochód bardzo szybko złapał temperaturę.
- - - Updated - - -
choć teraz myślę, że to kabel mógł być temu winien bo wydaje mi się że jest za cienki na takie obciążenia(około 60A), bo inne znacznie grubsze są nienaruszone tylko ten 2mm się spalił.
Czysto teoretycznie izolowany przewód miedziany żeby przewodzić 60A musiałby mieć co najmniej przekrój 10mm2, więc nic dziwnego że ten twój się przypalił.
Zgubiłem odblask od tylnego zderzaka , na naszych pięknych dziurawych drogach.
W 147 coś często ludzie gubią te odblaski... Albo to taki chodliwy towar![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10