"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4
To już chyba tego sprzęgła nie było, ja w punto jtd zauważyłem że się ślizga, to zrobiłem bez problemu 15tyś km. Ile jeszcze wytrzymało nie wiem, wiedziałem że jest słabe i nie dawałem w palnik na niskich obr lub przy 4 osobach.
"Gdyby porównać światowe marki do ciała człowieka to Toyota byłaby mózgiem , Aston Martin twarzą , Cadillac brzuchem a ALFA ROMEO sercem i duszą"
Jeremy Clarkson TOP GEAR 11/4
Tak się dołączę - wiecie ile kosztuje nowy sterownik wtrysku?
Bagatela - w ASO żądają 3-4 tys. zł, w Lublinie chcieli szczyt - 4800 zł. A mój magicy naprawili za 600 zł![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ja, od czasu jak zaczęło się uślizgiwać, zrobiłem tysiąc km i nie zaobserwowałem pogorszenia. Ponieważ miałem ważną trasę przed sobą, wymieniłem komplet z dumasą.
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
Wydaje mi się, że trzeba wziąć poprawkę na masę pojazdu i moment silnika przy porównywaniu Punto JTD i 159 JTDmW moim przypadku, od kiedy zauważyłem uślizg sprzęgła na 4 biegu, zrobiłem około 1000 km. Tarcza sprzęgła była zwęglona, a na kole dwumasowym było widać ślady pływania materiału.
po prostu je wymień i tyle![]()