Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

Panowie,

macie jakiś dobry vin dekoder? Jak sprawdzałem wcześniej forda udało mi się odnaleźć (co prawda płatne 11 pln smsem) taką stronę gdzie miałem całą listę wyposażenia auta (punkt po punkcie razem z kodami fabrycznymi opcji) włącznie z datą produkcji i miejscem. Niestety (cholera!!!) zapodziałem adres strony, a to co znalazłem w necie (google, forum etc.) podaje tylko model, rocznik i typ silnika...
    POMOCY!!!!!
    Z góry dzięki!
    Ostatnio edytowane przez Kupujacy123 ; 08-11-2013 o 20:23

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Co do cofniętego licznika to taki pewien bym nie był 92 tyś w 5 lat daje jakieś ponad 18 tyś rocznie. Więc przebieg może być realny (ale nie musi )

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał davids1986 Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-tec...C31217239.html

Poza tym że przebieg na 90% cofnięty jakie jeszcze wady widzicie ze zdjęć? I czy ten 1.8Mpi to dosyć dobry silnik czy cienizna? Jakie ma wady zalety
    Nie musi być cofnięty, poza tym to akurat jest do zweryfikowania. Ze zdjęć to nie widać nic, bo wnętrze się na ani jedno nie załapało, a te zdjęcia mogą powiedzieć najwięcej o stopniu zmęczenia auta. 1.8Mpi to (o ile mnie pamięć nie myli) najsłabszy silnik benzynowy montowany w 159, ale równocześnie najmniej paliwożerny.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał strazakp Zobacz post
    Tak chwalicie tego sprzedawce (autka.pl)...a czy gdybym takie ogłoszenie pokazał http://deft.otomoto.pl/alfa-romeo-15...C30049354.html od innego sprzedawcy, to nie pisalibyście, że tanio i pewnie wielka lipa??? Nie twierdze, że w/w auto nie jest dobre ale czytam tutaj wpisy i AR z 2009 roku, przebieg 150tys nie może kosztować 37tys zł...
    ...a w dodatku opisy poszczególnych aut w ogłoszeniach są takie same (kopiuj/wklej). Brak szczegółowego opisu danego modelu. Czy nie karcicie takich sprzedawców którzy się wystawiają na allegro/otomoto ???
    Jeśli chodzi o opisy, to specjalnie dla Ciebie mogę np. napisać wierszyk... Staramy się w miarę dokładnie opisać, w co auto jest wyposażone, a bardzo szczegółowe informacje dostaniesz zawsze drogą mailową (nierzadko jest ponad 30 zdjęć każdego auta + historia serwisowa itp. ) - otomoto pewnych rzeczy "nie przyjmie". Dlatego nie ma co się wysilać na jakieś wydumane opisy, skoro tak czy inaczej większość informacji trafia do odbiorców drogą telefoniczną i mailową.
    159 z 2009 roku, ze 120-konnym dieslem, przebiegiem pod 160 tysięcy kilometrów, za 35 tysięcy - nie sądzę, żeby to była szczególnie niska, ani też szczególnie wysoka cena. Gdyby przebieg był na poziomie 80 tysięcy km, to auto pewnie byłoby z dobre 4 tysiące PLN droższe. TAk samo, gdyby pod maską drzemał 2.0 JTDm - też cena zapewne bliższa byłaby 40-tu tysiącom. Wszystko zależy od konfiguracji...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał davids1986 Zobacz post
    Poza tym że przebieg na 90% cofnięty jakie jeszcze wady widzicie ze zdjęć? I czy ten 1.8Mpi to dosyć dobry silnik czy cienizna? Jakie ma wady zalety
    Jedyny silnik w palecie AR 159 "do gazu". Przewinęło się sporo opinii, że ten motor jest zbyt słaby w stosunku do masy auta. Możliwość zagazowania często wpływa pozytywnie na ocenę silnika. Przebieg wcale nie musi być skorygowany.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR 159

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-alf...C31219581.html
    Byłem dzisiaj oglądać tą alfę i powiem tak nie polecam.:

- przebieg cofnięty na 100%

-środek bardzo zaniedbany, aluminium brudne i poobijane koło lewarka skrzyni biegów,kierownica wytarta i wymalowana jakimś lepkim preparatem maskującym, fotele wysiedziane, tylko jeden kluczyk tak wytarty że nic na nim nie widać, klapka za podłokietnikiem w tylnym siedzeniu do bagażnika urwana podłokietnik wpada do środka,
    -podczas jazdy na kompie co trochę wyświetlały się jakieś błędy (hill holder unavailable najczęściej)
    -włączyłem klimę z nawiewów słychać było jakieś skrzypienie coś jakby zwarcie się robiło albo coś po wyłączeniu nawiewu ustało.
    -brak podgrzewanych foteli i ksenonów a w ogłoszeniu i przez telefon sprzedawca mówił że są, na miejscu też mi wmawiał ze ksenon jest choć niema spryskiwaczy reflektorów udowodniłem mu że są tylko żarówki świecące na niebiesko.
    -brak książki serwisowej przez telefon mówił że jest i serwis do końca(są tylko te książeczki z instrukcją)
    -z zewnątrz próg od kierowcy w jednym miejscu zagnieciony i niechlujnie naprawiony przymalowane nierówności to samo tylny błotnik od strony pasażera.
    -auto było ciepłe a nie chciało zapalić odpalił dopiero od drugiego razu i na początku trochę nie równo pracował i wydawał dziwne dźwięki po kilku sekundach chodził już cichutko i gładko, nie kopcił na niskich i wysokich obrotach
    -zawieszenie chyba dobre jechałem po kiepskiej drodze i w aucie cichutko, hamulce też w bdb stanie, silnik ciągnie ładnie przyspieszenie od początku do końca bez zarzutu.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

No a co się spodziewać,ja jestem za tym że większość aut na polskim rynku ma kręcony przebieg.
    Sorki za OT ale nie mogłem się powstrzymać.. Co trzeba mieć w głowie żeby zrobić coś takiego ? http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-9...680143337.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

o jejku

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-xen...C31221762.html
    "Ostatni udokumentowany przebieg 72 tys.km z 12.09.2011 rok. Jeden właściciel od nowości."
    Buhahahaahaahahahaa
    Cuda Panie, CUDA...

Użytkownik Embrion
    Auto
    stilo

Domyślnie

Cytat Napisał Kupujacy123 Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-xen...C31221762.html
    "Ostatni udokumentowany przebieg 72 tys.km z 12.09.2011 rok. Jeden właściciel od nowości."
    a na fotce 160 tys km ;D w ogloszeniu 99