Marek czyli jakie parametry mam ustawić?? Kris 166 to nie gtv,nie masz kopulki ani palca tylko 2cewki
Marek czyli jakie parametry mam ustawić?? Kris 166 to nie gtv,nie masz kopulki ani palca tylko 2cewki
O jakich parametrach piszesz???
jakie ciśnienie ustawić na blow offie,napewno musi mieć takie samo ciśnienie co oryginalny zawór upustowy-czyli jakie są jego wartości?
0,8 bar.
- - - Updated - - -
Nie czekaj.... 1bar bo będzie Ci przepuszczać na overboost.
- - - Updated - - -
A najlepiej wkręć manometr![]()
ta ciekawe gdzie mam sobie go wkrEcićczyli blow off ma upuszczać ciśnienie jak uzyska 1bar ok,a co z wężykiem podciśnieniowym ktory idzie z kolektora??
Kolego... zawór upustowy jest do upuszczenia ciśnienia z dolotu jak zamkniesz przepustnicę, dlatego syka przy zmianie biegu.....
wiem na czym polega i do czego służy zawór upustowy,chciałem się upewnić czy ten wężyk ktory wychodzi z kolektora też podpinać,
Dobra, zrobilem test. Na postoju bardzo delikatnie wciskam gaz, silnik osiaga ~ 3200 obr i odrazu zapala sie marchewa po spadku obrotow gasnie. Nie jest pod obciazeniem. Za kadym dojsciem to tych obrotow wlacza marchewe. W beldach - p0234 overboost. Jutro omine pierburga i zobacze co sie bedzie dzialo i napisze co i jak.