Tylko jak tam się dostać? Lewe nadkole zdjąć?
Tylko jak tam się dostać? Lewe nadkole zdjąć?
Jak dobrze pamiętam to wystarczy osłonę silnika zdjąć.
w czwartek skocze do jakiegoś warsztatu z kanałem, zobaczymy, Marek podwpowiesz który we wro by mi mógł pomóc to ogarnąć?
Tak się zastanawiam, skoro ktoś by wrzucił "dla picu" spryskiwacze, to nie było by przecież bezpiecznika tego F9.... Sam już nie wiem.
Nie wiem. Ja sam naprawiam auta. Mogę Ci najwyżej powiedzieć gdzie jest darmowy kanał żeby samemu sobie to zrobićale raczej nie jesteś zainteresowany
I po co te wszystkie spekulacje, kilkanaście stron domysłów? Przecież skoro coś nie działa to najpierw trzeba to sprawdzić a nie zaraz się domyślać, kombinować itd. Bez sprawdzenia silnika/pompki to ja bym się nawet na forum nie odzywał. To jakbyś dzwonił do elektryka że sprawdzałeś bezpieczniki a dalej światła w pokoju nie masz. Tylko że żarówki nie sprawdziłeś bo to trzeba na drabinę wejść i oprawę odkręcić..... a to już skomplikowane.
To taka metafora![]()
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 21-01-2014 o 21:10
to zadam swoje pytaniesika z lewej strony, a z prawej nie... co sprawdzić samodzielnie? przed wizytą u mechanika?
Drożność spryskówalbo wężyk się odpiął. Nie wiem jak to widać w 159, czy od spodu się dostaniesz. Ze zbiorniczka idzie jeden przewód. Potem trójnik na prawo i lewo. Tak więc albo przewód spadł (zobacz czy jak dłużej lejesz to nie siura Ci od spodu) albo najzwyczajniej w świecie zapchała się dysza.
Marek, a ty nie miałbyś czasu zerknąć na to ? Jakoś nie ufam mechanikom![]()
Niemam cztery swoje auta do zerkania
i nie wiem na czym oko zawiesić a co dopiero zrobić
jak nie podstawowy serwis to mam masę pomysłów do zrealizowania.
Ja też nie, dlatego z ich usług nie korzystam. Nie mam warsztatu (ba nawet garażu) ale jakoś bez problemu ze wszystkim sobie radzę. Wystarczy mi nerwicy z przychlastami jak muszę opony zmienić.
Eh, w czwartek pojeżdżę po jakiś cudotwórcach żeby tylko podnośnik mieli.
Panowie marek ma rację nie czytacie tematu. Kolego masz niedrożny rozdzielacz , który znajduje się po wewnętrznej stronie przedniego zderzaka pod lewą lampą (Dostępny tylko w ASO za 130,- zł.) Bez problemu wymienisz to sam z kanału po uprzednim zwaleniu osłony oczewiście. Chyba ,że wężyk spadł ale wówczas powinna się pojawić kałuża pod autem.