Chciałem jeszcze zapytać co z tym kopceniem przy mocnym wciśnięciu gazu przy obr. 1800-2100.
Czym to może być spowodowane? Tą nieszczelnością rury?
Chciałem jeszcze zapytać co z tym kopceniem przy mocnym wciśnięciu gazu przy obr. 1800-2100.
Czym to może być spowodowane? Tą nieszczelnością rury?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A czy ten lejący wtryskiwacz można jakoś zdiagnozować, że to właśnie oto chodzi? Podpięcie do kompa co pomoże?
Oczywiście że można zdiagnozować - podpięcie kompa pomoże, a weryfikacja wtryskiwaczy na stanowisku testowym
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
A gdy okaże się, że to wtrysk co dalej? Regeneracja? Wymiana na nowy? Jakie to są koszty? Możliwe, że trzeba będzie wymieniać/regenerować wszystkie cztery?
Możecie mi powiedzieć jakie powinny być standardowe objawy oprócz tego kopcenia?
U mnie wtrysk od 3 cylindra w Fiat ecu scan pokazuje ze korekcja na wolnych obrotach jest ok +2.5.. Reszta pokazuje okolice 0. Dwa chyba na minusie. Nie kopci wogole. Myslicie ze moge chipowac bez obaw tak jak jest? Numery wtryskow pasuja do numerow odczytanych w ecuscan.
Myślę, że po winieneś coś z tym wtryskiem zrobić. Jest niewydajny, więc dymu z tego nie będzie.
Podaj wyniki z tych wtrysków, bo z "chyba na minusie" wiele się nie wywnioskuje![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Czy rura na zdjęciu kilka postów wcześniej (ta czarna, gumowa, po prawej stronie stojąc naprzeciw silnika) jest tą samą co w linku: http://allegro.pl/rura-turbo-interco...995835601.html
Czy do wymiany tej rury będę jeszcze coś potrzebował oprócz samej rury?