Jaki masz rocznik? Dopóki nie załatwisz sprawy z rurkami i EGRem to zapomnij o wtryskiwaczach. U mnie znaczna poprawa korekt nastąpiła po wywaleniu klap wirowych.
Pozdr
Jaki masz rocznik? Dopóki nie załatwisz sprawy z rurkami i EGRem to zapomnij o wtryskiwaczach. U mnie znaczna poprawa korekt nastąpiła po wywaleniu klap wirowych.
Pozdr
Rocznik 2004.
A wywalenie klap wirowych to ingerencja mechaniczna czy trzeba poprzez komputer tak jak EGR?
Więc nie masz klap![]()
Czyli jeden problem mniej
Wymienię te rury, usunę EGR, może coś tam jeszcze przeczyszcze i zobaczymy co będzie. W razie czego będę pisać.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
Niedawno zauważyłem, że gdy na 2,3,4 (mniej na 5) biegu jadę ze stałymi obrotami 2200-2300 to auto jedzie i na ułamki sekund traci moc i zaczyna się hamowanie silnikiem. To jest bardzo słabo wyczuwalne, ale wolę ukrócić problem u nasady a nie czekać na rozwój wypadków. Ponadto auto przyspiesza sensownie powyżej 2000 a tak bardzo żwawo dopiero po przekroczeniu 2500 (jakby dopiero wtedy włączała się turbina). Czy to właśnie ona może być problemem i jej wyczyszczenie (bądź oddanie do regeneracji) coś pomoże? Poprzednia właścicielka wymieniła EGR w I połowie 2014r. Podpowiedzcie proszę na co powinienem zwrócić uwagę? Zapatrzyłem się w interfejs VIAKEN, jednak jeszcze z niego nie korzystałem. Czy sprawdzenie mocy, momentu czy ciśnienia na cylindrach pomoże mi zdiagnozować problem? Podpowiedzcie jakim programem najlepiej to zrobić (czy Multiecuscan będzie do tego odpowiedni)?
Ostatnio edytowane przez homer2.13 ; 02-01-2015 o 16:20 Powód: Uzupełnienie postu