Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 58 z 58

Temat: Q2 - prośba o oświecenie

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

hehehe no z tym się mogę zgodzić. Q2 jest tak samo odczuwalna, jak górna przednia rozpórka

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał marekm Zobacz post
    hehehe no z tym się mogę zgodzić. Q2 jest tak samo odczuwalna, jak górna przednia rozpórka
    no i tak samo super pomaga przy hamowaniu

ViP Znawca Avatar Rafał
    Mieszka w
    Kozy k/Bielsko-Biała
    Auto
    164 Q4 , Giulietta QV, 164 - 2 szt , Alfa Galaxy / BUSSO Stelvio Super 280KM/ Spider ph2

Domyślnie

co wy z tym hamowaniem . kto z was jezdził i porównywał w jednym czasie - czyli 2 takie same modele z q i bez . bo teoretyków to zawsze pełno

Dodano po 2 minutes:

A konkretnir mowa o tej gtv ; http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...103_000km.html

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

o fajny temat szkoda, że tak późno go zobaczyłem, bo po 4 poście dyskusja zeszła na przekonywanie się o wyższości świąt jednych na drugimi

Q2 to jest to! łuki łyka aż miło. Mam porównanie z przed i po jestem przekonany, że te same łuki pokonuję o parę/paręnaście km/h szybciej. Tam gdzie ze standardowym dyfrem przód wyjeżdżał na zewnątrz to ten sam łuk z Q2 tnie aż miło

Co do wybuchających dyfrów w V6 to głównie dotyczy to GTA (156 i 147), jest potężny temat na alfaowners

btw jak ktoś potrzebuje seryjny dyfer z V6 (bo komuś eksplodował) to chętnie oddam w dobre ręce za drobną opłatą
    Born to be wild.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    o fajny temat szkoda, że tak późno go zobaczyłem, bo po 4 poście dyskusja zeszła na przekonywanie się o wyższości świąt jednych na drugimi

Q2 to jest to! łuki łyka aż miło. Mam porównanie z przed i po jestem przekonany, że te same łuki pokonuję o parę/paręnaście km/h szybciej. Tam gdzie ze standardowym dyfrem przód wyjeżdżał na zewnątrz to ten sam łuk z Q2 tnie aż miło

Co do wybuchających dyfrów w V6 to głównie dotyczy to GTA (156 i 147), jest potężny temat na alfaowners
    A mi wybuchł w 2.5 V6... Koledze w 3.0 V6... Ogólnie te dyfry są trochę z plasteliny i jeśli ktoś pozwala na intensywną pracę elektronicznej szpery to dyfer wtedy najbardziej dostaje po zębach...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa gtv v6 TB

Domyślnie

Dyfer to duży plus ale trzeba mieć też dobre gumy... co z tego jak połowa z was ma q2 a opony typu michelin pilot albo jakieś gorsze wymysły.. wystarczy wtedy, że ktoś będzie miał semislicka i was obejdzie że hoho... Co do spięcia q2 to jednak duża szkoda, że nie łapie od 0 szczególnie w dłubniętych tb takie coś by się przydało. A ta qualifa to taki p&p zamiast q2 alfy? Bo widziałem, że q2 mozną do TB jak i do 164 tb zamontować wystarczy lekko przerobić pierścień od impulsatora co jest na mechanizmie..

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Cytat Napisał milky Zobacz post
    Bo widziałem, że q2 mozną do TB jak i do 164 tb zamontować wystarczy lekko przerobić pierścień od impulsatora co jest na mechanizmie..
    masz na myśli przedliftowe GTV TB ?
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html