nie jestem samczekamy na pomysły dzięki.
nie jestem samczekamy na pomysły dzięki.
Na zamieszczonym schemacie jest wersja do 1999 od 1999 do 2002 (potem to polift i inny sterownik) jest podobnie lecz inny modół przekaźnika J42.
Całość steruje układ czasowy znajdujący się w tablicy zegarów E50 poprzez pin 11 złącza B przewód biały. Jeśli przekaźnik jest OK to uszkodzony jest obwód odpowiedzialny za działanie oświetlenia w tablicy zegarów i niestety trzeba wyminić cały zestaw wskaźnilków (może da rady jakiś kumaty elektronik to naprawić).
Ostatnio edytowane przez stanlizak ; 28-04-2014 o 12:10
?
nikt mi nie podpowiedział![]()
Udalo sie! oswietlenie dziala jak nalerzy. w moim przypadku okazalo sie ze padly zegary czyli modul w zegarach.Zakupilem biale zegary do swojej bo w orginale mam czarne zmienilem ale ze niebardzo sie mi podobaja to pasuje zmienic na czarne z powrotem i tu klopot bo jak wkladam czarne to oswietlenie kabiny dziala na odwrot jako ze niemam nerwow do kabelkow poszukam jakiegos elektronika zeby pozmienial ewentualnie naprawil to co czeba w zegarach i napisze co bylo dokladnie problemem.teraz wziolem sie za centralny zamek i okazalo sie ze silniczek w drzwiach zgnil.Alfa to ciekawy woz pod zwglendem nietypowych usterek.Dzieki Stanlizak za podpowiedz!
kupilem dzis na szrocie fajne drzwi niestety tylko prawe przod i tyl cena sto za sztuke wydala sie okazyjna.Przelorzylem zamki i bingo dzialaja fajnie, jeszcze tylko, tylne lewe i bedzie git.przy okazji kupilem wlacznik swiatel bo postojowki mi padly.jutro kolejny dzien walki z drobiazgami