159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Może seria xf jest lepsza dla naszego jtdm. EE longlife u mnie sie nie spisuje. Poza tym u mnie Alfa łatwo nie ma, miesięcznie około 3-4tys km robię tak jak mówiłem w większości po mieście. Zobaczymy po wymianie, pewnie na XF, na połukankę raczej nie zdecyduje sie.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
A powiedzcie mi proszę, iść teraz w LM top etc 4600 5w30 czy MO XF c3 lub c2 5w30 ? Oczywiście DPF jest.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
To nie do końca tak jest niestety.
Auta, o których piszesz, mają w większości realne przebiegi grubo powyżej 300 kkm.
Ja piszę o autach, które serwisujemy zaraz po gwarancji, a czasem nawet jeszcze na gwarancji. Historia jest często doskonale znana. Mamy kilku świadomych klientów, którzy co 2 wymianę oleju wykonują u nas, pomiędzy przeglądami w ASO. Przebiegi rzędu 80 kkm rocznie to norma, nawet w PL. Z takimi autami nie ma absolutnie kłopotów, co innego z tymi serwisowanymi wg. zaleceń serwisu.
Z ciekawostek ostatnio mieliśmy 3 letnią Julkę na przegląd z 2 wymianą rozrządu przy przebiegu 185 kkm.
A to, że naiwny naród wierzy w przebiegi 130-180 kkm w 6-letnich autach to już temat na inną historię.