Ostatnio edytowane przez wawraf ; 07-08-2014 o 13:12
Też mi się tak wydaje co do Giuli w 2015. Nie można dłużej zwlekać.
jersey, to gdzie byś umieścił AR na przykładzie VAG: Skoda, VW, Audi? Ja obstawiam poziom Audi właśnie.
Maserati Ghibli konkuruje z topowymi BMW 5, czy Audi A6, dlatego właśnie wydaje mi się, że Alfa będzie trochę niżej. Natomiast nie wydaje mi się, żeby poszli aż tak nisko aby konkurować z Fordem, VW, czy PSA. Od tego raczej Fiata mają(?!)
Pozdro,
Bartas
Audi. Tak na poziomie A1 do A7 powiedzmy. I nie uważam, żeby Alfa była "trochę" niżej. Ghibli cenowo konkuruje raczej z A8 niż A6. Najtańsze Ghibli w cenniku to 350 000. Nawet 4C nie dorasta do tego poziomu, a porównując standardowe 4C z najtańszą wersją coupe Maserati mamy bodajże 360 000 różnicy.
Posiłkowałem się katalogami ze stron Maserati, Audi i Alfa Romeo.
EDYTKA:
Co do konkurowania z PSA etc. to zauważ, że niektóre modele francuskie są bardzo popularne w segmencie, o który może zawalczyć Alfa z niższymi modelami ew. z wersjami QV. Peugeot RCZ nie jest konkurentem dla 4C, ale już przy wyborze Julcia QV czy RCZ można się zastanowić. Podobnie Mito/Giulietta i Citroen DS3/4 (zwłaszcza, że Citroeny są wg mnie ładniejsze, a cenowo podobne).
Ostatnio edytowane przez jersey ; 07-08-2014 o 15:16 Powód: Dodano
Ale męczycie kota......
Pożyjemy, zobaczymy![]()
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Ghibli konkuruje cenowo z BMW 5 i A6. Na przykład dobrze doposażone 530d kosztuje właśnie tyle co Ghibli Diesel +-20k zł.
Citroen zrobił nową gamę bardziej prestiżowych (czy lajfstajlowych jak to woli) aut - DS. Udało im się wskoczyć poziom wyżej - to prawda i tu się zgodzę co do konkurencyjności DS3/4 z modelami Alfy.
Nie wydaje mi się jednak, żeby RCZ był konkurentem dla Giulietty, jest raczej tańszym zamiennikiem Audi TT, samochodu coupe ale nie kompaktowego.
Pozdro,
Bartas
Oczywiście, że powyżej Audi. Dajcie im jeszcze kilka lat. Maserati BiTurbo to też było mimo wszystko niezłe badziewie, a w tej chwili Audi do Maserati nie ma startu w ogóle... Jeśli Sergio zrobi to dobrze, to ludzie na ulicach (no, może nie w Polsce, bo tutaj teutońska motoryzacja rządzi) będą się oglądać za Alfami. Byle dali porządne benzynowe V6, które będzie ryczeć jak Ghibli.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ja sens dyskusji rozumiem doskonale, obawiam się, że ty go nie rozumiesz. Właśnie ci udowodniłem, że się myliłeś, a ty co zrobiłeś? Streściłeś historię przejęcia Chryslera, którą wszyscy doskonale znają i że ciągle wierzysz, że Giulia powstanie, zapominając jednocześnie, że w międzyczasie twierdziłeś, że jednak nie powstanie. Powtórzę: sam nie wiesz co piszesz.
Mógłbym jeszcze znaleźć kilka innych twoich wypowiedzi, które kłócą się ze sobą zupełnie. Obawiam się niestety, że po zjedzeniu wszystkich umysłów już nic do ciebie nie dociera.
Napiszę to pierwszy i ostatni raz, ponieważ dyskusja z osobą twojego pokroju jest pozbawiona logiki:
Nie jesteś nieomylny. Zrozum to w końcu. Przestań wróżyć z fusów i przestań się kompromitować.
Panowie, spokojnie:-) nie ma potrzeby się złościć. Wszyscy mamy nadzieję, że alfa da sobie radę. Niestety wpływu na to żadnego nie mamy. Trzeba czekać i kibicować, żeby się udało jak najlepiej
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126