Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Temat: Przyszłość Alfy Romeo 2014-2018

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    jaka Giulia 3 lata temu??? o czym ty piszesz?

Specjalnie dla Ciebie straciłem 15 cennych minut mojego życia i wykopałem to:

Saroo... o co zakład, ze dokładnie tak wyglądac będzie Giulia? to samo było z Giuliettą, dwa lata przed premierą pisma pokazywały już jej wizki: w 90% były takie, jak pozniejszy oryginał.
    Te wizki to kolaż wyobrazni i wywiadu gospodarczego. To auto juz JEST.
    Sam nie wiesz co piszesz. Może zamiast bezsensownie się sprzeczać poczekamy spokojnie i będziemy umieszczać w tym temacie tylko sprawdzone doniesienia?
    Ostatnio edytowane przez wawraf ; 07-08-2014 o 13:12

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Też mi się tak wydaje co do Giuli w 2015. Nie można dłużej zwlekać.
    jersey
    , to gdzie byś umieścił AR na przykładzie VAG: Skoda, VW, Audi? Ja obstawiam poziom Audi właśnie.
    Maserati Ghibli konkuruje z topowymi BMW 5, czy Audi A6, dlatego właśnie wydaje mi się, że Alfa będzie trochę niżej. Natomiast nie wydaje mi się, żeby poszli aż tak nisko aby konkurować z Fordem, VW, czy PSA. Od tego raczej Fiata mają(?!)
    Pozdro,
    Bartas

jersey
    Gość

Domyślnie

Audi. Tak na poziomie A1 do A7 powiedzmy. I nie uważam, żeby Alfa była "trochę" niżej. Ghibli cenowo konkuruje raczej z A8 niż A6. Najtańsze Ghibli w cenniku to 350 000. Nawet 4C nie dorasta do tego poziomu, a porównując standardowe 4C z najtańszą wersją coupe Maserati mamy bodajże 360 000 różnicy.

Posiłkowałem się katalogami ze stron Maserati, Audi i Alfa Romeo.

EDYTKA:
    Co do konkurowania z PSA etc. to zauważ, że niektóre modele francuskie są bardzo popularne w segmencie, o który może zawalczyć Alfa z niższymi modelami ew. z wersjami QV. Peugeot RCZ nie jest konkurentem dla 4C, ale już przy wyborze Julcia QV czy RCZ można się zastanowić. Podobnie Mito/Giulietta i Citroen DS3/4 (zwłaszcza, że Citroeny są wg mnie ładniejsze, a cenowo podobne).
    Ostatnio edytowane przez jersey ; 07-08-2014 o 15:16 Powód: Dodano

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ale męczycie kota......
    Pożyjemy, zobaczymy

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

do kolegi który pisze, ze brera to ten sam target klientow co 4C: są kolego granice absurdu i ty je radośnie tym wpisem przekraczasz. 90 procent tych, co wybierali brerę nawet nie pomyśli o kupnie 4C.
    Skąd wziąłes liczbę 90% ? Z dupy jak wszystkie swoje statystyki/informacje?
    Bo ja z rozmów z właścicielami Brer wyciągnąłem takie a nie inne wnioski...

Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
    Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
    "Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Audi. Tak na poziomie A1 do A7 powiedzmy. I nie uważam, żeby Alfa była "trochę" niżej. Ghibli cenowo konkuruje raczej z A8 niż A6. Najtańsze Ghibli w cenniku to 350 000...
    EDYTKA:
    Co do konkurowania z PSA etc. to zauważ, że niektóre modele francuskie są bardzo popularne w segmencie, o który może zawalczyć Alfa z niższymi modelami ew. z wersjami QV. Peugeot RCZ nie jest konkurentem dla 4C, ale już przy wyborze Julcia QV czy RCZ można się zastanowić. Podobnie Mito/Giulietta i Citroen DS3/4 (zwłaszcza, że Citroeny są wg mnie ładniejsze, a cenowo podobne).
    Ghibli konkuruje cenowo z BMW 5 i A6. Na przykład dobrze doposażone 530d kosztuje właśnie tyle co Ghibli Diesel +-20k zł.
    Citroen zrobił nową gamę bardziej prestiżowych (czy lajfstajlowych jak to woli) aut - DS. Udało im się wskoczyć poziom wyżej - to prawda i tu się zgodzę co do konkurencyjności DS3/4 z modelami Alfy.
    Nie wydaje mi się jednak, żeby RCZ był konkurentem dla Giulietty, jest raczej tańszym zamiennikiem Audi TT, samochodu coupe ale nie kompaktowego.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Też mi się tak wydaje co do Giuli w 2015. Nie można dłużej zwlekać.
    jersey
    , to gdzie byś umieścił AR na przykładzie VAG: Skoda, VW, Audi? Ja obstawiam poziom Audi właśnie.
    Oczywiście, że powyżej Audi. Dajcie im jeszcze kilka lat. Maserati BiTurbo to też było mimo wszystko niezłe badziewie, a w tej chwili Audi do Maserati nie ma startu w ogóle... Jeśli Sergio zrobi to dobrze, to ludzie na ulicach (no, może nie w Polsce, bo tutaj teutońska motoryzacja rządzi) będą się oglądać za Alfami. Byle dali porządne benzynowe V6, które będzie ryczeć jak Ghibli .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Poswiecileś 15 minut swojego cennego życia aby udowodnić, ze kompletnie nie rozumiesz sensu dyskusji. Ani sensu wypowiedzi. No to ci wyjaśnie, poświecając swoje cenne 2 minuty: wizki Julki pojawiały się kilka lat przed debiutem rynkowym, dwa, trzy nie pamietam. Pokazywały auto takim, jakim realnie sie stało, z malymi zmianami. Podobnie wyglądało to z Giulią: na tej podstawie napisalem co napisalem i dalej tak uważam.Gulia jednak nie weszla do produkcji z powodu przeciągającego sie przejmowania Chryslera, czego nie przewidział sam Sergio. Przejmowanie trwało ponad 4 lata. Przez ten czas zmienił sie tez rynek, a propozycja Gulii zapewne wymaga już daleko idących zmian. I tak sie dzieje: auto, jesli sie pojawi, na pewno będzie miało rysy z tamych wizek, byc moze jednak stopien podobienstwa bedzie mniejszy, niż miedzy wizkami i realem Julki.
    Ja sens dyskusji rozumiem doskonale, obawiam się, że ty go nie rozumiesz. Właśnie ci udowodniłem, że się myliłeś, a ty co zrobiłeś? Streściłeś historię przejęcia Chryslera, którą wszyscy doskonale znają i że ciągle wierzysz, że Giulia powstanie, zapominając jednocześnie, że w międzyczasie twierdziłeś, że jednak nie powstanie. Powtórzę: sam nie wiesz co piszesz.

Mógłbym jeszcze znaleźć kilka innych twoich wypowiedzi, które kłócą się ze sobą zupełnie. Obawiam się niestety, że po zjedzeniu wszystkich umysłów już nic do ciebie nie dociera.

Napiszę to pierwszy i ostatni raz, ponieważ dyskusja z osobą twojego pokroju jest pozbawiona logiki:
    Nie jesteś nieomylny. Zrozum to w końcu. Przestań wróżyć z fusów i przestań się kompromitować.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Panowie, spokojnie:-) nie ma potrzeby się złościć. Wszyscy mamy nadzieję, że alfa da sobie radę. Niestety wpływu na to żadnego nie mamy. Trzeba czekać i kibicować, żeby się udało jak najlepiej

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    Panowie, spokojnie:-) nie ma potrzeby się złościć. Wszyscy mamy nadzieję, że alfa da sobie radę. Niestety wpływu na to żadnego nie mamy. Trzeba czekać i kibicować, żeby się udało jak najlepiej
    bardzo słuszny i sensowny wpis, podzielam w pełni to zdanie. Niestety, wielu tutaj agresywnych i bezsilnych merytorycznie pyskaczy i mamy szambo jakie mamy.