159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Mam pytanie z innej beczki, ale dotyczące górnego wahacza.
Uwzględniono mi reklamację wahacze i wypłacono mi w sklepie 367zł - kwota jaka widniała na paragonie.
I teraz mam pytanie kto ile zwraca pieniędzy. Hurtownik zwraca właścicielowi sklepu tyle za ile on kupił wahacz a resztę dopłaca właściciel sklepu?
Standardowo po uznaniu reklamacji przez hurtownię pytają nas czy chcemy drugi towar czy kasę.
Jeśli Klient życzy sobie zwrot pieniążków to oddajemy cenę jaką zapłacił i
1. jeśli od hurtowni weźmiemy drugi wahacz to sytuacja jest taka sama jakby ktoś cos kupił i oddał, jesteśmy "stratni" tylko tyle że nie zarobiliśmy
2. jeśli od hurtowni weźmiemy pieniądze to "stratni" jesteśmy dokładnie tyle samo co w pkt 1 tyle że nie mamy wahacza
Czyli odpowiadając na Twoje pytanie : Tak, część kwoty zwraca właściciel sklepu.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Kolego mylisz się, po przykręceniu samych tulei do auta, bez wkładanie sworznia do zwrotnicy wahacz porusza się góra/dół bardzo lekko bo taka jest konstrukcja tych tulei w przeciwieństwie do innych tulejek, które są wulkanizowane na stałe ale tu nie są więc nie co się zerwać. Takie moje zdanie i znajomych mechaników również. pozdrawiam
Tuleja pływająca jest tylko jedna i to w dolnym wahaczu. Górne MUSZĄ być dokręcone w pozycji neutralnej na kołach. Wprawny i kumaty mechanik może oczywiście odpowiednio ustawić wahacz i dokręcić "w górze", ale to wymaga nieco wyobraźni. Dokręcenie wahacza w nieodpowiedniej pozycji powoduje zerwanie tulei gumowych po przekroczeniu granicy ich plastyczności, gumy zaczynają się obracać i trzeć o metal - po kilku km taki wahacz nadaje się na śmietnik!
Dokładnie. Na podnośniku możemy założyć bez obaw jedynie dolny wahacz.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Wystarczy tylko zamontować koło na podnośniku i wtedy dokręcać czy trzeba auto postawić na kołach?
Mnie zastanawia jak dokręcić te śruby po założeniu koła skoro dostęp jest bardzo nie wielki, a jeszcze jak niektórzy mają większe koła i niższą zawieche to już praktycznie nie możliwe.