Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: Auto nie odpala

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Z ciekawości, wyjaśniło się coś?
    Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Saubs
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał maly_777 Zobacz post
    To chyba temat na osobny wątek.. Ale nie rozumiem takiego podejścia a ostatnio wiele takich wpisów.
    Mechanik za naprawę bierzę kasę, a ludzie pytają na forum o wskazówki dla mechanika? Po drugie co to za mechanik jak odcinki nie umie znaleźć.
    Może warto na przyszłość zastanowić się nad zmianą warsztatu?
    Ja osobiście nie widziałem na oczy tego mechanika. Może nie potrzebnie jeszcze poruszałem temat ale zrozum mnie - świeżo nabyte auto padło mi po jednym dniu. Takich nerwów nawet kobieta mi nie przynosi

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    Z ciekawości, wyjaśniło się coś?
    Dziś dzwonił sprzedawca z newsami od mechanika i powiedział, że na 90% jest to pompa paliwa/pompa wtryskowa? (nie ta w baku) lub czujnik przy pompie. Da mi jeszcze znać jak mechanik się upewni. Więc jednak grubsza sprawa. Szczęście nieszczęściu jest takie, że przeprosił mnie i zaoferował pokryć koszty naprawy. Złośliwość rzeczy martwych. Czekam więc niecierpliwie do dnia odbioru by sprawdzić czy poprawiła się także dynamika. Jeżeli nie to oddam go w pobliżu jeszcze na czyszczenie kolektora i EGR.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    tbg
    Auto
    AR 156 1.9 JTDm AR 146 1.7 16v boXer

Domyślnie

Pompa wysokiego cisnienia. W 156 1,9 jtdm wiazalo sie to z ingerencja w rozrzad. Jesli podobnie jest w 159 a pewnie jest (ale niech sie wypowie madrzejszy) to od razu niech wymieni Ci rozrzad
    Ostatnio edytowane przez szaq ; 20-10-2014 o 20:42

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V

Domyślnie

Mój był wymieniany 20tys km temu. Wlepa na silniku to potwierdza i jego ogólny stan.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wwwlewy
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2.0 JTDm 2009r.

Domyślnie

Cytat Napisał Saubs Zobacz post
    Mój był wymieniany 20tys km temu. Wlepa na silniku to potwierdza i jego ogólny stan.
    Co nie zmienia faktu iż po takim przebiegu (20kkm) powinno się pasek wymienić. Przy jego demontażu musi zostać naciągnięty i to znacząco obniża jego właściwości wytrzymałościowe. Tym bardziej, że koszt zakupu (ok. 130zł) jest niewspółmierny do późniejszych ewentualnych kosztów naprawy całej "maszynowni".

Info jest z serwisu autka.pl - miałem identyczną sytuację - pasek z nalotem 20kkm musiał być zdjęty ze względu na zakres wykonywanych prac i powiem szczerze odżałowałem te 130zł dla świętego spokoju. Tobie też tak radzę.

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V

Domyślnie

No pewnie masz rację. Jeżeli będzie trzeba to już ta stówa mnie nie zbawi.. Staram się wyeleminować wszystkie możliwe usterki.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Jak będzie zdjęty rozrząd to od razu wywal klapy wirowe, dużo łatwiej przy wyjętej pompie CR jest operować przy wyciąganiu kolektora ssącego. Zapłacisz za to dodatkowe 200-300 zł, ale oszczędzisz pieniędzy i dodatkowej roboty. Swoją drogą to nie nie wierzę w to, że sprawne auto dzień po zakupie ma taką poważną awarię. Coś tam musiało być kombinowane po sprowadzeniu. I tych kombinacji starczyło na 2 dni jeżdżenia.

criss
    Gość

Domyślnie

do ściągnięcia pompy wysokiego ciśnienia nie jest wymagany demontaż rozrządu

Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V

Domyślnie

Panowie ja się już od dziś nie wypowiadam co z tym autem... Dam znać jak będzie zrobione. Jeden mówi że mogą to być pompy paliwa i wysokiego ciśnienia + rozrząd do roboty bo trzeba go rozebrać. Drugi że to tylko pompa paliwa. Po drodze była gadka o blokadach zapłonu, czujnikach położenia wału i pompy... Auto dziś zostało oddane do Dingar'u w Piekarach. W piątek dopiero do niego zajrzą. Co to będzie to zobaczymy. Na pewno po naprawie chce żeby przeprowadzili tam pełną diagnostykę... Jak coś mi nie będzie pasować to postoi dłużej.
    Ostatnio edytowane przez Saubs ; 21-10-2014 o 16:58

Użytkownik Znawca Avatar IamICEman
    Mieszka w
    Wągrowiec
    Auto
    czekam na używaną Giulie;) była 159 i GT

Domyślnie

Autko ładne na pewno to jakaś pierdoła. W alfach nic poważnego się nie psuje

SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
    DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
    Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !