dokładnie tak jest i mega gorąc, tomek(mechanik) nawet stwierdził ze bliżej końca juz jest , może wytrzyma musi innego wyjścia nie ma jutro się okaże , a własnie lała się ropa z powrotu z wtryskiwaczy co zobaczyłem dopiero w sobotę juz naprawiłem ten wyciek ale widać jak spływała po Altku bo jest od niej cały brudny , Czyli trzeba szukac nowego alternatora w takim razie ..
No i altek wytrzymał nie dawał żadnych znaków ze z nim jest coś nie tak ! światła, nadmuch na 50%, stopy kierunki wszytko Ok .
Byłem w Alfaserwisie w Mogilanach i mi tam szybko wyjaśniono co z nim jest bo to juz nie pierwszy przypadek juz się umówiłem na wizytę będzie wymiana.
No wiec do rzeczy w czym jest problem , Problemem jest Alternator firmy Magnetti Marelli który ma wadę fabryczną , pęka jego obudowa, jak się nagrzewa bardzo to puchanie wirnik i ociera o uzwojenie ono tez puchnie powodując pękanie obudowy jak się mocno zagrzeje.czy tak jakoś mi to tłumaczyli , czyli altek do wymiany a przyczyniła się do tego ropa która się lała z przelewu ona go załatwiła . No nic 7stycznia będzie nowy podobno Boscha pozbawiony wad który przezyje samochód podobnopoza tym jak się leje ropa po silniku trzeba tez popatrzeć na rozrusznik bo jak podeszła ropa to szlak może tafić szczotki i komutuator wiec Tyle w temacie.