tak, to ta "rurka". zdjęcie obudowy czyszczenie wtyczki to ok 5min pracy, więc nawet jeżeli nie będzie to przyczyną to warto sprawdzić
Rura dochodząca do turbiny to nówka sztuka, więc tutaj jakby jest jest ok. Turbina była regenerowana w październiku, na wirniku brak luzów pracowała dobrze. Mnie nie było na przełomie grudnia i stycznia, auto stało około miesiąc nie ruszane i po przyjeździe szarpnął mi pierwszy raz . Co do autostrady to ganiałem go i dalej "żółwikuje" jak to mówi moja żona. DPF był również wycięty przy regeneracji turbo i nie było problemów po tym postoju mu się pomieszało ....
Są różne typy szarpania.
Mogę pochodzić od EGR'a i układu paliwa jak tu kolega wspomniał.
Inaczej jednak się objawiają.
Przez internet praktycznie nie do oceny.
Odłącz przepływkę - jej brak powinien zamknąć EGR. I pojeździj trochę. Zobaczysz czy będzie szarpał.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Ciężko w to uwierzyć?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
To częsta przypadłość silników JTDPrędzej czy później pewnie każdy tego doświadczy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10