Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Oryginalna sonda problem!!!

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

To ,że sonda stoi nie znaczy uszkodzona.LPG jakie ?Sekwencja ,zwykłe?A problemów z paleniem nie masz?
    LPG jest tak,jak jest żle wyrególowane to wpływa to bezpośrednio na ustawienia benzyny.I momencie przełączenia na benzynę skład mieszanki wychodzi po za zakres autoadaptacji ecu i objawia się między innymi stojącą sondą.
    Inna bajka to długa eksploatacja na żle ustawionym lpg ,a to żle przekłada się na temperaturę spalin i to już krótka droga do uszkodzenia sondy.
    Czy na lpg sonda też stoi?
    Jeszcze mam inne pytanie związane z sondą.Czy rzeczywiście jest to orginał czy tylko zamiennik boscha
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

darloss
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    To ,że sonda stoi nie znaczy uszkodzona.LPG jakie ?Sekwencja ,zwykłe?A problemów z paleniem nie masz?
    LPG jest tak,jak jest żle wyrególowane to wpływa to bezpośrednio na ustawienia benzyny.I momencie przełączenia na benzynę skład mieszanki wychodzi po za zakres autoadaptacji ecu i objawia się między innymi stojącą sondą.
    Inna bajka to długa eksploatacja na żle ustawionym lpg ,a to żle przekłada się na temperaturę spalin i to już krótka droga do uszkodzenia sondy.
    Czy na lpg sonda też stoi?
    Jeszcze mam inne pytanie związane z sondą.Czy rzeczywiście jest to orginał czy tylko zamiennik boscha
    Wykręciłem dziś sondę, jest na niej sporo nagaru, w sklepie "NA LWOWSKIEJ" niestety nie uznali mi gwarancji, baba stwierdziła że to przez złą eksploatacje !!! nie jest to zamiennik, tylko oryginał BOSCH-0 258 006 190, sonda na kompie zachowuje się tak samo i na bęzynie i na gazie, dziś byłem jeszcze u gazownika, który mi zakładał instalke LPG, i powiedział mi też że to sonda!!! i że nic nie jest w stanie zrobić z gazem jeżeli na benzynie jest to samo... Czyli co? kolejna sonda do kupienia??? bo z tą już raczej nic nie zrobię???
    Co do gazu to mam sekwens BRC...

---------- Post dodany o godzinie 14:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:07 ----------

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    witam!!!
    niestety sondy lecą na gazie!ja już dwie wymieniłem.
    jeśli twoja alfa ma przejechane w okolicach 200 tyś. to proponowałbym zastąpić katalizator tłumikiem przelotowym.ja zastosowałem u siebie ten zabieg i jest dużo lepiej.znacznie poprawiła się dynamika i spadło spalanie.mój katalizator miał przejechane 220 tyś.
    A ile km zrobiłeś na nowej sondzie zanim znowu musiałeś ją wymienić??? co do kata to mam nowego, a przebieg 180tyś, aktualnie w mieście spala mi ok 16-18l gazu, na silnik 1,6 to jest masakra!!!