Łączniki oraz gumy jak najbardziej mogą dawać takie objawy![]()
Łączniki oraz gumy jak najbardziej mogą dawać takie objawy![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Sprawa niby prosta, a może być problem w zidentyfikowaniu sprawcy stuków. Sa tacy co wymienili prawie całą zawiechę i dalej stuka.
Trzeba brać pod uwagę poduszki amortyzatorów tylnych, silentblocki wahaczy tylnych no i mocowanie belki zawieszenia (patrz opis produktu):
https://www.motointegrator.autotrade...impergom-27270
W 147/156/GT tylna belka jest na sztywno mocowana do nadwozia, nie ma taż żadnych poduszek.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Czyli gumy i łączniki na pierwszy strzał? A potem bawić się w wahacze?Myślałam, że może już czas amory z tyłu wymienić, no ale nie zarzuca tyłkiem, ani nie ściąga...
Wybity amortyzator też może powodować tępe uderzenia na nierównościach. Na szarpakach nie sprawdzisz tego, musi to ocenić mechanik.
Trzeba się przyglądnąć amorkom i osprzętowi im towarzyszącym.
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tyzatora_.html
Mogą [emoji3]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A można jakoś odróżnić "walenie" wahaczy, amorów i łączników/gum?![]()
Witam. Panowie mam taki mały problem ☺ przednie zawieszenie zostało w większości wymienione. Wahacze,drążki, łączniki, końcówki drążków, stabilizator komplet i jest masakra. Pomijając piski zawieszenia na lekkich wybojach chrupie mi coś z prawej strony w przodzie. Dzieje się to jak np. Jadę szybciej i mam skrecona kierownicę w lewo na lekkiej nierówności jest takie metaliczne chrupniecie. Co do mechaników ...mam już dość. .. czy miał ktoś podobny przypadek? Może to być coś przy amorku ?
podepnę się pod temat stukówna ten moment inwestuje w silnik ale kolejnym krokiem będzie zawieszenie.. śledziłem temat zawieszenia 156.. jest dość skomplikowane
mi stuki dochodzą jakby z pod siedzenia kierowcy i pasażera, na nierównościach.. jest ktoś w stanie odp jaki element zawieszenia jest ,,zmęczony,, dając takie stuki z pod siedzeń?