Wymieniłem sprezarke, nie to auto. Alfa odzyskala moc. Na szczęście w środku plyn byl czysty czyli stara padała gdzies poza tłoczkami.
Wymieniłem sprezarke, nie to auto. Alfa odzyskala moc. Na szczęście w środku plyn byl czysty czyli stara padała gdzies poza tłoczkami.
Jaką sprężarkę wkladales? Regenerowaną czy używkę? Próbowałeś może obracać tarczą czołową? U mnie jest tak, ze obraca się przez chwile lekko, a potem czuje opór, potem znowu lekko i tak w kółko. Nie wiem czy to normalny objaw, czy w całym zakresie powinna się lekko obracać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Używkę kupiłem ale jak sie okazalo w bardzo dobrym stanie. U mnie lekko sie obracala ale jeslidlugo auto stalo. Jak odpaliles i Klime wlaczyles (zrobilo sie ciśnienie) to nie dali sie kręcić. Zreszta od samego paska masz bardO duże obciążenia. A jakie masz objawy?
Nie będzie jednolity opór, w szczególności wtedy gdy auto stoi całą noc. Jak zakręcisz sprzęgłem od razu po wyłączeniu silnika (z włączoną klimatyzacją) to odrazu wyczujesz duży opór.
Ostatnio edytowane przez pkogut ; 31-07-2015 o 07:46
ku przestrodze ! od początku jadąc alfą z wł. klimą nawiew na full w upały walnęło mi białym :X z kratek nawiewu , tak mocno to chyba nigdy nie hamowałem bieg do bagażnika po gaśnice a tu nic się dzięki Bogu nie paliłoteraz się z tego śmieje bo powoli otwierałem maskę żeby nie "dolać oliwy do ognia" kto uważał na fizyce ten wie
ale dzięki Bogu ! wyczytałem na forum że nie tylko ja tak zrobiłem okazało się że to przytkany odpływ wody :V takiego stresu jeszcze chyba nie przeżyłem
500 g
Ostatnio edytowane przez perlim121 ; 03-08-2015 o 10:17