i sprawdza sie wersja chcesz miec dobrze zrob to sam.![]()
i sprawdza sie wersja chcesz miec dobrze zrob to sam.![]()
A ja mam pytanie odnośnie zbieżności. Wiadomo że po wymianie tulei na dolnym tylnym wahaczu trzeba ustawić zbieżność A czy po wymianie banana bądź tego pionowego "wahacza" też musimy ustawiać zbieżność?? Nie mówię tu o pochyleniu koła bo przy bananie wiadomo że warto by sprawdzić.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
Osobiście po wymianie banana nie ustawiałem zbieżności. Nie ruszałem regulacji na drążku. Poskładałem wszystko tak jak było i tyle.
Możecie mnie zlinczować![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
mi zawsze mowiono ze po kazdej wymianie powinno sie ustawic zbieznosc, nie wazne co bylo wymieniane.
bo czesc, czesci moze nie byc taka sam.
jezeli to sie by wiazalo z rozebraniem paru czesci w aucie aby dostac sie do gum to tak pojechal bym.
tak mi zawsze mowiono, a w rodzinie mam paru mechanikow. czy to sluszne nie wiem.
tiaaa i pisze to ten co chce wymienić pływaki na tyle 166 i jeździć bez sprawdzania zbieżności. No mistrzostwo świata![]()
![]()
![]()
Na ale banany masz na fasolkach to nie chcesz sprawdzic czy katy pochylenia sa takie same w sensie lewy i prawy?
Nie do końca To mocowanie banana do belki jest na fasolkach a sam banan do mocowania jest przykręcony na normalnym otworze co zresztą widać na tym zdjęciu
https://www.google.pl/search?q=zawie...dhgDF6LJINg%3D
Jeśli nie ruszysz mocowania to teoretycznie nic nie powinno się zmienić. Mnie chodzi o to czy tylko tuleje na wahaczu są odpowiedzialne za zbieżność czy banan i pionowy też. Bo jak tylko tuleje to zarazie zmieniam tylko je i patrzę co się dzieje dalej Jak będzie dalej pływać to zmieniam banany ale już wtedy nie będę musiał drugi raz robić zbieżności.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.