Jak juz pisałem. Są to nic nie znaczące śrubki technologiczne. Jeśli nie wiesz co oznacza to słowo to nie krytykuj innych.
Wysłane z mojego Lenovo S650 przy użyciu Tapatalka
Jak juz pisałem. Są to nic nie znaczące śrubki technologiczne. Jeśli nie wiesz co oznacza to słowo to nie krytykuj innych.
Ale fakt faktem, że dopóki tarcze z piastami się nie zapięką, ta śrubka ułatwia montaż/demontaż felg.
Np TEXTARy też tego nie mają. Możesz wykonać frez wiertłem (fi)14 i o ile masz oryginalną śrubkę to łeb się schowa. Łeb tej śrubki może wystawać, o ile zakłada się oryginalne felgi. Z zamiennikami może nie podejść.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Zakładając nie oryginalne części zawsze trzeba się liczyć z tym ze mogą mi wystąpić z tym jakieś trudności
Kwestia nie trudności tylko raczej niekompetencji mechanika (można zrobić to frezowanie jak go nie ma ) - choć z drugiej strony może obrażam niewinnego człowieka, tak na prawdę snujemy jakieś przypuszczenia nie mając dostatecznej wiedzy na temat przypadku. Może się gościowi śrubka wykręciła i zgubił ? :-)
Główny zainteresowany może by mógł rzucić trochę światła na tę jakże frapującą sprawę gdyby nie to że jak widzę stracił zainteresowanie tematem...
Nie sądziłem, że sprawa mojej śrubki wywoła takie zainteresowanie... Nie zwróciłem uwagi czy śrubki nie ma, czy może jest zlamana i czy w ogole jest na nią otwór... Ale jak kwiestia jest tak istotna zrzuce kolo i popatrze. Rozumiem, że dokumentacja zdjeciowa też jest wskazana?
![]()
i protokół z oględzin koniecznie ;D hahha
Polecicie jakiegos zaufanego rzeczoznawce?[emoji14]
Ta śruba ułatwia montaż koła, ale... Mi np. przysporzyła trochę problemów przy wymianie tarczy - śruba po długim czasie nieodkręcania może zapiec się w tarczy co mi się przydarzyło, prawie wyrobiłem gniazdo na imbus okręcając ją, gdyby nie udało się to zostaje już tylko rozwiercanie.