To przy okazji wymień lub doładuj akumulator. Było setki razy- poczytaj.
To przy okazji wymień lub doładuj akumulator. Było setki razy- poczytaj.
Matin
Tez borykalem sie z tym problemem identycznie mam tez z temp.
Na wiosne wymienie termostat, bledami sypalo jak z rekawa od temp,abs,asr,dpf a skonczywszy na zarowce rejestracji.
Wszystko przez za slaby aku .
Zalozylem centre wszystko ustalo ale po 1 dniu znowu blad temp. Fluid i wskazowka na 130c pozniej spada.
Bylo to jakos w grudniu od tamtej pory cisza.
Moze czujnik temp wariuje w mrozy...
Akumulator w moim przypadku ma ok. 10 miesięcy.
Też miałem z tym problem. Tzn komunikat wyskakiwał raczej sporadycznie. Sprawę rozwiązałem, gdy sukcesywnie wziąłem się na elektrykę w aucie. Wymieniłem przewody masowe, zregenerowałem rozrusznik i wymieniłem regulator napięcia w alternatorze. Potem przez ponad rok, do momentu sprzedaży auta, tego komunikatu już nie widziałem.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Temat podobny do mojego problemu więc może ktoś będzie umiał mi pomóc przed odstawieniem jej do fachowca...mechanicy moi nie dają rady
alfa od mca w posiadaniu, 1.9jtd niestety po 2óch tygodniach padł alternator(wymieniony) teraz jest problem bo nie chce odpalać na zimnym, świece wszystkie sprawdzone, kable i inne pierdółki też, aku nowy, tydzień temu podpieta pod komp, błąd - centralka grzania wstępnego... wymieniony dziś przekaźnik świec żarowych i jest jeszcze gorzej niż byłono i zaczęła dziś przy odpalaniu mrugać kontrolka od świec
Ktoś coś?
sprawdz czy daje CI napiecie na kazda ze swiec zarowych przez te kilkanascie sekund po wlozeniu kluczyka (na zimnym silniku). Omomierzem swiece, powinno byc (nie pamietam juz) cos ok 0.9Ohma? jak tu OK, to sprawdz amperomierzem w szereg pomiedzy swiece a kopulke kazdej czy masz prad ok 12-13A w pierwszym momencie po wlozeniu kluczyka, spadajacy do ok 7-8A po rozgrzaniu swiec - to najlepszy test bo testujesz swiece na jakies np mikropekniecia w grzalce, testujesz tez kable/przekaznik I cale sterowanie.
masz klapy wirowe jeszcze? jesli masz alu kolektor to listwa nie spadla?
wszelkie odczyty temperatur w MES OK (jak nie masz jeszcze to kup kabelek ELM I sciagnij free wersje MES, za kilkadziesat zl masz niezbedne narzedzie diagnostyczne)
to samo cisnienie paliwa - chyba cos ok 300Bar ma byc przed zapaleniem auta (tam jest tez chyba wartosc zadana przez computer, porownaj)
mysle ze warto poczytac chocby ten watek od poczatku I po kolei eliminowac, bo przyczyn moze byc cala masa.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 25-02-2016 o 17:49
ja wiem,że przyczyn może być mnóstwo![]()
klap wirowych nie ma
zrob sobie liste rzeczy do sprawdzenia, min te co Ci podpowiedzialem, po reszte doczytaj watek od poczatku. spradzasz po kolei miernikiem I/lub kablelkiem&MESem.
czesto problem z odpalaniem to wypadkowa paru mniejszych niedomagan, ktore np nie sa oczywistymi problemami ale wychodza np jak jak jest zimniej albo wleje sie gorsze paliwo czy aku sie troche rozladuje (btw, wyczysc klemy I przewod masowy I podladuj aku prostownikiem - na pewno nie zaszkodzi).
spróbuj oczyścić połączenia masowe oraz połączenie kabla zasilającego przy rozruszniku. Jak się nie poprawi i dalej będzie słabo kręcił to zostaje rozrusznik.