A wyciąłeś egr z programu? Wierz mi że uwalona pompa nie musi dawać zadnych objawów dopuki całkiem nie klęknie to samo wtryski. U mnie jak byla pompa na wykonczeniu to właśnie objawem bylo dymienie przy przyśpieszaniu i nic wiecej. Jedyny błąd jaki wyskoczył to brak ciśnienia paliwa jak już pompa wyzioneła ducha = MCSF na blacie i wyłączony silnik podczas jazdy
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 11-07-2016 o 12:41
Jak sprawdzic czy jest wycieta z programu? Poprzedni wlasciciel ją zaślepil więc tego nie wiem.
Robie teraz duże nadgodziny w pracy i nie mam nawet kiedy się nia zająć. Dzisiaj wracając z roboty zauważyłem, że alfa tak jakby nie przepalala i dymi niezależnie czy silbik jest zimny czy cieply, a dymi wtedy gdy wrzuci sie obojętnie jaki bieg, trzyma sie niskie (ok1600) obrotów i doda sie gazu wtedy pojawia sie dosyć duzo czarnego dymu tak jakby nie moglo przepalic. Gdy załącza sie turbina od ok 1900obrotow dymienia juz nie ma, albo nie tyle żebym go widzial. Na co wam to wygląda? Lejacy wtrysk czy raczej turbo?
Ehh Panie, uwalisz dwumase + zamulisz silnik. Jak masz zimny silnik to trzymaj obroty na okolo 1900 rpm, jak drgnie Ci wskazówka od temperatury to pomiedzy 2000 a 2500 rpm bez pałowania, a jak osiągnie magiczne 90 stopni to chulaj dusza byle by w czasie jazdy nie zejść poniżej 2000 rpm. Coś czuje że po prostu masz zawalony mułem silnik.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 13-07-2016 o 21:37
Sprawdz te wtryski. Proba przelewowa nic nie kosztuje, a korekty tez napisz na gorącym silniku jakie maz (wylacz wszystkie odbiorniki).
Turbo tez ściągaj i czysc zmienna geometrie.
Filtr powietrza czysty? Overboost sprawny? Klapa gaszaca i wejście do kolektora czyste?
Overboost możesz przeczyscic i nasmarować:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ml#post1829158
Masz kabelek EML327? Przy jego pomocy sprawdzisz dużo ...
Skąd jesteś? Bo nie wpisałes w profilu, może ktoś z forum mieszka niedaleko i Ci pomoże
Możesz jeszcze odpiąć wtyczkę od przepływomierza i przejechać się, po odłączeniu jej zdjagnozujesz przeplywke i EGR, egr się wtedy zamyka i nie przestaje działać . Pisałeś że masz egr częściowo zaślepiony... to nic daje, jeśli egr źle działa. To że przepływomierz nie zgłasza błędu nie oznacza że działa prawidłowo, on dopiero jak całkowicie padnie to wywali błąd. Zmierz MESem mierzoną i oczekiwaną masę powietrza pod obciążeniem. I wymień wężyki idące do i z overboosta