Witam, mam taki problem w mojej 159 (sedan), raz działa a raz nie oświetlenie w bagażniku, zauważyłem że jak jest wilgotno, popada deszcz to wtedy oświetlenia nie ma... gdzie szukać przyczyny takiego zachowania?
Witam, mam taki problem w mojej 159 (sedan), raz działa a raz nie oświetlenie w bagażniku, zauważyłem że jak jest wilgotno, popada deszcz to wtedy oświetlenia nie ma... gdzie szukać przyczyny takiego zachowania?
W zamku bagażnika. W zamku są mikrostyki i się po prostu zużyły i raz stykają raz nie. Weź śrubokręt i spróbuj język zamka mocniej odgiąć może zaświeci. Nie którzy rozwiercają nity i wymieniają mikrostyki. Ja też sobie to kupiłem 1,50 pln sztuka ale nie chce mi się rozwiercać zamka. Za dużo roboty. Może wyrwę na szrocie jakiś działający.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...jej_belli.html
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Nic nie trzeba rozwiercać - ten mikrostykbod łapek jest dostępny po odkręceniu zamka od klapy - trzeba tylko uważać na plastykowe zabezpieczenie mikrostyku. Warto kupić taki na min. 2A obciążeniaFabryczne są za słabe i z czasem się wypalają.
Dwa tygodnie temu robiłem to , więc wiem
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Była 145 boxer, 159 selespeed, 147 JTD rosso skóra i 159 SW 1.9 QTRONIC '08, Mazda2, Stelvio 280KM '18 Snow White
dzięki Panowie za info, w tygodniu będę działał![]()
Ale ty robiłeś to w zamku do SW a my mamy sedany a to są chyba inne zamki. Przynajmniej obudowa. Miałem swój zamek w ręku i jakoś trudno mi było dotrzeć do kabelków od styków albo za mało jeszcze znam alfe.Ale na wiosnę rozkręcę jeszcze raz i zobaczę. A styki u mnie już ponad rok leżą i czekają na montaż.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!
obczailem dzisiaj ze u mnie ząbek nie odchyla się do końca brakuje mu naprawdę nie dużo... ale rusze palcem i świeci.. wiec to nie styki tylko jakiś mechanizm, psiknalem tam smarem do mechanizmów precyzyjnych, zobaczymy czy jutro się coś zmieni, jak nie to będę dalej kombinował![]()
Podłączając się pod temat zadam pytanie: Czy jest może tak, że oświetlenie bagażnika działa tylko przy włączonym zapłonie? Bo jakimś cudem u mnie ostatnio stała się światłość, jednak tylko kiedy odpalony był silnik![]()
Nie, nie jest tak. Oświetlenie bagażnika powinno się zaświecić nawet przy wyłączonym zapłonie![]()
Była 145 boxer, 159 selespeed, 147 JTD rosso skóra i 159 SW 1.9 QTRONIC '08, Mazda2, Stelvio 280KM '18 Snow White
Zamki się różnią i nie pasują zamiennie tzn. sedana nie wsadzisz do SW i na odwrót. Ale sam mechanizm w środku może być taki sam.
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!