Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Blue&Me niby działa niby nie

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 1.9 JTDm 16v 180KM

Domyślnie

koledzy a powiedzcie mi gdzie sie ta centralka znajduje. pod radiem ? bo jeżeli pod radiem to ja jej nie posiadam. gdzie by to mogli jeszcze schować ?
    no i czy do radia powinno byc coś podpięte jakimiś kosatkami czy jak ? bo mam tylko zasilanie i głosniki nie mam zadnych kolorowych wtyczek
    Ostatnio edytowane przez agent634 ; 15-02-2017 o 15:42

Użytkownik Rowerzysta Avatar slon
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

No to grubo [emoji3]
    Centralka powinna być dokładnie pod radiem, doskonale widoczna po jego wyjęciu. Podpięta nie bezpośrednio do radia, ale do radia powinna być wpięta kolorowa kostka (chyba żółta) z dwoma przewodami.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

ja to widze tak jako mozliwy scenariusz. poprzedni wlasciciel zamiast ori radia wpial sobie jakies radio 2 din, ktore przed sprzedaza wyjal. zeby mu sie zmiescilo wywalil centralke B&M, tyle ze migal mu przebieg, byl blad w proxy itp. wiec jakis druciarz podlaczyl mu ta centralke gdzie indziej, podpial tylko zasilanie i CAN, skoro media dziala to tez USB musi byc podpiete. inny scenariusz to taki ze zostawil sobie dzialajace B&M ale mial je podpiete pod swoje nowe radio. po wlozeniu starego radia nie przywrocil wszystkich polaczen.
    szukaj zoltej wtyczki gdzies za radiam, moze wystarczy wpiac?jak nie to po nitce do klebka - od slotu USB po wyjeciu schowka patrz dokad idzie kabel - na jego koncu bedzie centralka B&M. moze tam gdzies znajdziesz jakies druciarstwo ktore szlo na AUX (zolta wtyczke)?
    schematy w eLearnie, lub pdfy sa wrzucone w watku o dodawaniu B&M (chyba w zrob to sam lub gdzies tu na forum 159). poniewaz masz media, to polaczenie audio tak ja wg schematu (ten schemat ktos przekreslil polaczenie mono do starych B&M tych bez USB)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 1.9 JTDm 16v 180KM

Domyślnie

panowie wszystko już działa. radio jest ori bez nawigacji chociaż wydaje mi się że kiedyś było tam z nawigacją. wtyczki te żółte zielone oraz niebieskie były schowane, po podpięciu wszystkiego wszystko działa jak należy tylko zastanawia mnie gdzie jest ta centralka wszystkim dziękuje za pomoc.