Jak już to śruby z gwintem samohamownym
Jak już to śruby z gwintem samohamownym
Witam
Miałem kiedyś podobny problem w 156.
Auto stukało w czasie przyspieszania i hamowania.
Odwiedziłem kilka serwisów i w końcu chłopaki z Irbisu Wrocław stwierdzili po długich poszukiwaniach, że śruby w kole były niedokręcone.
Co najlepsze do serwisu leciałem A4 momentami 170.
Ładne kwiatki byłyby jakby te kółko pofrunęło.
Pozdrawiam
A ja mam bardzo nieregularne stuki co mnie irytuje nawet bardzo. Ewidentnie moim zdaniem stuka w okolicy lewego przodu niemal pod stopami kierowcy.
Najczęściej przy zatrzymywaniu i hamowaniu jak auto "nurkuje" potem wraca do poziomu. Ale też, często jak jadę już na jedynce i wcisnę sprzęgło i wrzucam np dwójkę a nawet i trójkę. Zauważyłem też ten stuk jak zrzucałem bieg niżej. Koło dwumasowe raczej wykluczam bo nie ma innych objawów zużycia. Przebieg auta to ok 150 tys. rzeczywisty.
Koła sprawdzone i dokręcone. W zawieszeniu na stacji diagnosta nic nie znalazł.
Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale ostatnio mi mechanicy miskę olejową ściągali na wymianę uszczelki smoka olejowego.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Dużo tych "puknięć" w naszych alfachJa walczyłem z tym podczas ruszania i zmiany biegów i rzeczywiście w pełni nie da się tego wyeliminować. Wymienione wszystkie poduszki, obie półosie i dyfer w skrzyni. Nasza skrzynia już ma takie... spasowanie. Ograniczyłem to do minimum i teraz trzeba się postarać żeby je usłyszeć.
Ale pozostało jeszcze to przy ruszaniu do przodu albo cofaniu (na półsprzęgle), uderzenie w stylu metal o metal
https://youtu.be/tbd-bI6K1Ns
Dalej nie wiem co to...
Też mi coś z przodu puka przy ruszaniu i hamowaniu (ale też nie za każdym razem). Co ciekawe jak temperatura spadła poniżej 0 st. to pukania w ogóle nie było. Jak tylko zrobiło się trochę cieplej pukanie wróciło.
Przebieg 240 tys. więc może to być wszystko. Ja obstawiam którąś z poduszek, w przyszłym tygodniu będziemy to sprawdzać.
Sprawdźcie czy nie macie luzów na tulejkach górnych wahaczy. U mnie tak stukalo przy ostrej zmianie biegów z 1-2-3. Po wymianie wahacza problem zniknął.
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka
Cały zeszły tydzień przejeździłem i nic nie stukało nawet jak się bardzo starałem. Ale było sucho i w miarę ciepło.
A dzisiaj pada deszcz, jest mokro i stukanie powróciło. O co może chodzić, tuleje w wahaczu czy może coś z hamulcami?
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
No wlasnie taki to dzwiek! Ani mechanik ani diagnosta na SKP nic nadzwyczajnego nie widza... tak juz jest
Na razie nic sie nie zmienilo, ale nie uwazam tematu za zakonczonyEwidentnie cos uderza, metal o metal, okolice silnik-skrzynia-wydech. Jakbym mial kanal to sam bym sie tym zajal
![]()
Koledzy pojawiło mi się pojedyncze puknięcie docierające z tyłu. Pojawia się gdy ruszam (tylko do przodu). Gdy ruszam powoli tego puknięcia nie ma. Ktoś coś?
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!