Spryskiwałem smarem silikonowym i teflonowym. Bez rezultatu. Na moje ucho to od tygodnia skrzypienie się pogarsza.
Ale to jest dziwne, że pozostałe stare wahacze z dużym przebiegiem wszystkie się trzymają, a te nowe tak szybko padają.
Spryskiwałem smarem silikonowym i teflonowym. Bez rezultatu. Na moje ucho to od tygodnia skrzypienie się pogarsza.
Ale to jest dziwne, że pozostałe stare wahacze z dużym przebiegiem wszystkie się trzymają, a te nowe tak szybko padają.
Ostatnio edytowane przez maurize ; 14-08-2024 o 11:40
Smarowanie tego nic nie daje.
Cóż, ja po zmianie profilaktycznej na lemfordera (chciałem tam nie zaglądać dłużej przy wymianie sprężyn), finalnie zmieniałem z powrotem na stare oryginalne z przebiegiem wtedy ok 260kkm po ok. roku. Oczywiście powód to skrzypienie - w lemforderach zardzewiała wewnętrzna metalowa część tulejki.
Wtedy zmieniłem w tych ORI tylko dwie tulejki na lewej stronie (skrzypiały) ale jakieś no-name kupiłem.
Od tamtego czasu wymieniłem raz tulejki na tych ORI wahaczach (jakiś miesiąc temu, w związku z geometrią ale wyglądały już serio źle te oryginalne przy przebiegu auta 300kkm).
Póki sworzeń masz OK (a to się nawet w tych badziewnych lemforderach nie zużyło) to bym kupił tylko tulejki z TRW i wymienił. Wychodzi naprawdę tanio (ok 120PLN 4 tulejki).
U mnie tylko Meyle HD.
W tamtym roku postanowiłem wstawić w obecnej komplet na przód Delphi (pomyślałem, że nie mogą być złe). Po pół roku jeden górny wymieniłem na wspomniany Meyle HD (Delphi zaczął skrzypieć niemiłosiernie), po kolejnym pół roku dolny również (ale w nim panewka sworznia się wytarła, czuć w palcach). Również założony Meyle. Do tej marki wcześniej miałem i nadal mam zaufanie, więcej nic innego nie założę.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Dzięki za odpowiedzi. Poszukam tych Meyle.
Dzisiaj zamontowany został Meyle. Jak na razie OK, zobaczymy jak długo wytrzyma.