Witajcie !
Dzisiaj rano wstaję odpalam belle wszystko jest ok.
Staram się ruszyć,a ona nie chce jechać.Zatrzymuję samochód i naciskam na pedał przyspieszenia i nie wkręca się na obroty.Co jest grane ! Proszę o rady.
Witajcie !
Dzisiaj rano wstaję odpalam belle wszystko jest ok.
Staram się ruszyć,a ona nie chce jechać.Zatrzymuję samochód i naciskam na pedał przyspieszenia i nie wkręca się na obroty.Co jest grane ! Proszę o rady.
Pewnie ukochany Bosch i jego przepływomierz. Poszukaj na forum, bo o tym już pełno postów.
A może potencjometr od pedału gazu(nad schowkiem), już parę razy(ostatnie 2-3 tygodnie) o tym było.
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
Witajcie
To chyba jednak przepływka ,po odpięciu kostki Alfa jedzie w miarę normalnie.Czy po wymiani pzepływki będzie OK,czy szykować się na jeszcze jakieś niespodzianki.Dodam jeszcze,że z podłączoną wtyczką bella nie mogła przekroczyć 3000 tysięcy obrotów.
To przepływomierz do wymiany
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wymienisz, skasują Ci błąd (choć i bez tego będzie normalnie jeździć) i będziesz miała spokój. Tylko nie baw się w zamienniki. Kup Boscha, zachowaj paragon, opakowanie i uważaj przy zakładaniu, żeby nie uszkodzić go mechanicznie, bo w razie reklamacji (nie jest tajemnicą, że te elementy się psują nagminnie) będziesz się mógł starać o nowy. Jednak trzeba być dobrej myśli i śmigać po jego zmianie.
mialem to samo w mojej belli + falowanie obrotów i duże spalanie. Wymieniłem przepływke i jest OK. za oryginalną przepływke z przesyłką dałem 254zł a nie tak jak mnie w serwisie poinformowali 450zł![]()