Przepływomierz
Przepływomierz
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
a dlaczego przeplywomierz???? ja bylem wlasnie na komputerze, wykrylo mi z 10 bledow, 9 mi wykasowali ale nie szlo wykasowac tego od przeplywomierza;/;/ jest zepsuty. takie pytanie czy przez ten zepsuty przeplywomierz moze mi slabiej zbierac sie autko?? i czy moze wiecej spalac paliwa?? no i dlaczego tez mi idzie autko tylko do 180km/h no moze 185km/h mam alfe 156 JTD 105km
Dlaczego przepływomierz - bo się zepsuł... Logiczne skoro masz ciagły bład przepływomierza to jest on raczej uszkodzony. Odepnij go i się przejedź to będziesz wiedział czy masz uszkodzony.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
dzieki za cynk:]:] a tak serio to jutro juz bedzie wszystko naprawione:]
no i co siwy naprawili ci alfę wymieniłę przepływkę lepiej idzie???
Witam!
U mnie tez dzisiaj pojawil sie problem!Otoz przy ok.3,5tys.obr. zapalila mi sie kontrolka wtryskow!Po podlaczeniu pod kompa wyskakuje blad-czujnik cisnienia doladowania,niski sygnal i teraz nie wiem czy to wina tego czujnika czy cos sie dzieje z turbinka?
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Mnie tez w koncu dopadl problem z Motor Control System Failure. Wybralem sie nad morze , trasa 540 km ,po mniej wiecej polowie dystansu marchewa i pali sie kontrolka wtryskow ,odczekalem troche ,zgasilem silnik ,odpalilem i moc wrocila, musialem jechac dalej i bez problemu dojechalem ,dziwne jest tylko to ,ze marchewa zgasla po okolo 5 odpaleniach belli ,stad moje pytanie czy winą mogą byc wtryski ,bo walze tez z dymieniem mojej belli i pomyslalem ze to moze wtryski leja ? W drodze powrotnej ,tez po okolo polowie dystansu zapalila sie marchewa znowu ta sama akcja i w droge do domu...po powrocie po okolo 5 odpaleniach znowu zgasla...
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
zapala sie gdy przyspieszam ,podczas wyprzedzania ,objaw to spadek mocy...MAF nowy, EGR na komputerze pracuje ladnie...cisnienie doladowania na kompie tez w normie wiec nieszczelnosc chyba nie ,ale wizualnie nie sparwdzalem nie demontowalem dolotów...zorbie to na dniach bo mam jeszcze troche wolnego...no i czeka mnie wszystko co zwiazane z Motor Control System Failure czyli czyszczenie wszystkiego...jesli nie pomoze to ASO...