nie dawno wymieniłem łaczniki stabilizatorów i po tym zabiegu alfa tak trzeszcy ze jazda jest nie przyjemna nawet wsiadanie i wysiadanie powoduje ten nieprzyjemny dzwięk, znajde porade![]()
nie dawno wymieniłem łaczniki stabilizatorów i po tym zabiegu alfa tak trzeszcy ze jazda jest nie przyjemna nawet wsiadanie i wysiadanie powoduje ten nieprzyjemny dzwięk, znajde porade![]()
Pytanie na jakie wymieniłeś łączniki? Jak firmy QAP czy FAST to sie nie dziwię. Powinno się wszelkie elementy zawieszenia wymieniać na min włoskie zamienniki VEMA jak nie TRW. Jak założysz g...o to będzie lipa po. A gdy podliczysz koszt założenia po raz drugi to od razu można stwierdzić, że założyłbyś oryginały i byłoby bez problemu na 40-50 tyś km i chyba nawet taniej.
Ostatnio edytowane przez zieloo007 ; 14-08-2010 o 08:56
Trzeszczeć mogą gumy na stabilizatorze, górne wahacze lub sworzeń dolnych wahaczy. Więcej się na odległość po Twoim opisie nie na poradzić.
Koledzy ja mam to samo i zauwazylem ze dopiero jak temperatura na zewnatrz przekroczy 25 stopi w momencie bujania na nierownosciach slychac zgrzytanie jakby jakiejs gumy z zawieszenia:/ Co to moze byc nic narazie od kupna nie robilem przy zawieszeniu ale oprocz tego nie ma zadnych stukow ani pukowCo to moze byc? a jesli jest ponizej 25 stopni nic nie slychac i jest ok dziwne zjawisko. Co radzicie? Pozdrawiam i z gory dzieki za sugestie
![]()
Dzieki Bamboszek ale powiedz mi czy taki smar silikonowy nie bedzie mial wpływu na trwałośc owych gum ?![]()
silikon będzie dobry gumu nie rozpusci musze tez tam zajżec ale nie dzis dopiero wymieniłem filtr powietrza i tego co go tam umiescił i tak skonstruował bardzo kocham
Powoli przygotuj się do wymiany elementów zawieszenia, bo gumy nie mogą trzeszczeć.
Smar posłuży na chwilę, przyjdą deszcze + śniegi, niskie temperatury i ten smar się wypłucze. Gumy dopiero wtedy będą trzeszczeć. Smarowanie to zabieg przedłużający żywotność zawieszenia na chwilę. Wtedy faktycznie jest to dobre rozwiązanie tylko pod względem czasu - można spokojnie zbierać kase na zawiechę.
Dziwne bo u mnie wlaśnie zaczęło trzeszczeć po wymianie. Popsikałem silikonem i niestety nic to nie dało, na razie tak jeżdżę ale wkurza bardzo.