Witam
Chce kupić sobie Alfe 156 1.6 1998rok ( http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-6...-C8829618.html ) tylko nie wiem czego jest napisane 101KM przeciez nie bylo takiego motoru w tych alfach i musi byc 120 bynajmniej tak mi się wydaje pewnie pomyłka. Ale nie w tym rzecz alfa niewiem czego może przez to ze długo stała nie odpalana według sprzedającego 3 miesiące, w każdym razie na niskich obrotach tak do 2-3 tys niema przyspieszenia wrecz bym powiedzial że jakaś zamulona jest na poczatku byla tragedia i ledwo sie toczyla ale jak pojezdzilem chwile to troche sie rozbrykała i koło 3tys obrotów już normalnie wszystko gra wciska w fotel aż miło. Gość mówił ze jak się wymieni pasek oleje i naleje dobrej benzynki i pojeździ to się rozchodzi i będzie silnik pracował elegancko zwala wszystko na to ze stała długo nie odpalana. Ale jak to mówią że doby sprzedawca dziurawe buty potrafi sprzedać, wiec jakoś nie mogę się przekonaća że to będzie mój pierwszy samochód i wybrałem właśnie Alfe156 liczę na pomoc forumowiczów starych wyjadaczy, którzy o tych samochodach wiedzą już wszystko pozdrawiam
---------- Post dodany o godzinie 17:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:34 ----------
Aha i jeszcze zapomniałem się zapytać czy jak pojadę sobie na stacje diagnostyczna czy powiedzą mi wszystko czy silnik pracuje ok jak zawieszenie itd bo ja kompletnie się nie znam i nawet nie mam z kim jechać żeby mi pomógł![]()