luzy zaworowe robione 3dni temu. kolo pasowe tez ok.
luzy zaworowe robione 3dni temu. kolo pasowe tez ok.
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 02-11-2012 o 11:47
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Witam, maniaków więc chciałem troszkę odświeżyć temat kontrolki wtrysków jestem od niedawna posiadaczem 166. 2.4 jtd i mam problem wczoraj na A1 jadąc ok 140 km/h autko zgasło fakt że rezerwa była na czerwony polu ( kretyni budując autostradę zapomnieli postawić stację) ale po chwili odpaliła ale świecił się wtrysk ale jechała normalnie i jakieś 30m od stacji znów zgasła pobiegłem po dizla zalałem ok pali. kontrolka świeci dalej. proszę o pomoc
Pojeździj chwile jeszcze,może zgaśnieu mnie tak właśnie było jak długo jeździłem na rezerwie
i jeżeli już masz dużo paliwa to spróbuj ją przegonić na autostradzie porządnie a w między czasie jak masz lapka z kablem to sprawdź co jej dolega dokładnie ;d
Pozdrawiam
maxiking dzięki za podpowiedz, wykasowałem błąd przyciskiem check i wszystko lata.
Witam , nie zakładam nowego tematu zapytam tutaj .
Czy owa kontrolka wtrysku ma się zapalić przy rozruchu silnika? U mnie wcale nie świeci -jak się do niej dobrać jak spalona, jaka żarówka? (silnik pracuję ok )
Ma sie zapalić po włączeniu zaplonu, następnie zgasnac i dopiero można odpalać![]()
Dziękuję za odpowiedź , jutro rozbiorę zegar sprawdzę żarówkę.
sprawdzone, jest dioda wygląda ok jak i cały układ- lecz się nie zapala.
Ostatnio edytowane przez ernestch79 ; 24-10-2013 o 19:46
Witam i dokładnie Cie rozumiem. 4 razy od momentu jak kupiłem swoją 3 alfe 146(boxer,ts i obecnie jtd) zrobilem 4 razy polska - nurnerg. Dzis na lawecie z Pragi. W moim jtd 3 dni temu wymienilem chlodnice wody i nagle po 200km jazdy przy 140km/h zapalila sie marchewka i zgaslo... koszt lawety wiekszy niz koszt paliwaale tez myślę o kompie, a może jakiś bezpiecznik albo coś zaśniedziałe-mam alfę 2 miesiące i poznaję błędy poprzednika. Wymienił bym czujnik wału korbowego ale czy to akurat to.... ps. nawet czech 166-ką chciał pomóc
...