Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: [156] Przednia szyba

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

Madzia. Nie po to na egzaminie sprawdza się czy delikwent/delikwentka umie sprawdzić np. światła stop'u.

"Rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (z dnia 31 grudnia 2002 r), np. ma stłuczony klosz lub nie ma oświetlonej rejestracji, brak STOP'u to dowód rejestracyjny może być zatrzymany ".

Można Cię też oskarżyć o zagrożenie porządku ruchu drogowego.

Ja bym Cię posadził na 24h z kodeksem ruchu drogowego .

Madzia M.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał MarcinTM Zobacz post
    Madzia. Nie po to na egzaminie sprawdza się czy delikwent/delikwentka umie sprawdzić np. światła stop'u.

"Rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (z dnia 31 grudnia 2002 r), np. ma stłuczony klosz lub nie ma oświetlonej rejestracji, brak STOP'u to dowód rejestracyjny może być zatrzymany ".

Można Cię też oskarżyć o zagrożenie porządku ruchu drogowego.

Ja bym Cię posadził na 24h z kodeksem ruchu drogowego .
    Drogi Kolego! Nie wierzę w to,że Ty przed tym zanim ruszyć,sprawdzasz wszystkie światła,kierunkowskazy itp. A ja zakładam,że jak ruszałam,to wszystko było ok,bo dopiero po około 10km jazdy któryś z kierowców dał mi znać,że jest coś nie tak.Cały czas jechały za mną samochody,więc gdyby od samego początku nie świecił STOP,to na pewno ktoś by na mnie trąbił A jechałam taką trasą,gdzie co chwilę trzeba było hamować... Tak więc raczej w czasie jazdy siadł czujnik STOPu.
    Co do sprawdzenia czy "delikwent/delikwentka umie sprawdzić np. światła stop'u", to za moich czasów nie było na to nacisków

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał jaruh Zobacz post
    Madzia M. - znajomość prawa o ruchu drogowym się kłania:
    Ustawa z 20 czerwca 1997 r. Prawo o Ruchu Drogowym art. 61 ust. 5 mówi: "Ładunek sypki może być umieszczony tylko w szczelnej skrzyni ładunkowej, zabezpieczonej dodatkowo odpowiednimi zasłonami uniemożliwiającymi wysypywanie się ładunku na drogę."

i tyle

Madzia M.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    i tyle
    bocian,to żeś się rozpisał Ok,ja mam swoje zdanie na ten temat,a Ty swoje. I niech tak pozostanie. Amen...