w 156 w TS wysprzęglik jest w skrzyni i żeby go wymienić niestety skrzynia do wywalenia, ale żeby odpowietrzyć trzeba wyjąć akumulator i podstawę akumulatora i będzie go widać
w 156 w TS wysprzęglik jest w skrzyni i żeby go wymienić niestety skrzynia do wywalenia, ale żeby odpowietrzyć trzeba wyjąć akumulator i podstawę akumulatora i będzie go widać
Otóż pedał jak chodził tak chodzi, chociaż mam wrażenie że nieco lżej na zimnym silniku, oraz w deszczowe, wilgotne dni.
Ostatnio też zauważyłem takie jakby klikanie przy wciskaniu pedału, zajrzałem pod niego i zauważyłem biały cylindryczny plastik, który wygląda jakby kiedyś był do czegoś przykręcony.
Może ktoś z was wie co to takiego??
![]()
Ostatnio edytowane przez mjiceland ; 22-02-2011 o 20:25
Jakbym widział swój pedał sprzęgła... Ta "tuleja" to podstawa dla sprężyny powrotnej pedału sprzęgła ... u mnie niestety strzeliła również ta sprężyna i efekt jest dokładnie jak u Ciebie ... reszta (sprężyna w 2 częściach + druga strona tulei opierająca się o ścianę grodziową) wypadła mi pod nogi.
W związku z tym pytanie .... czy gdzieś można dostać cały taki element lub samą sprężynę ?? przekopałem neta ale nic takiego w wersji wysyłkowej nie znalazłem. Salonu AR nie mam pod ręką niestety ... czy moze pasuje od któregoś z fiatów taki element ??
Pozdrawiam - Brt
Sprężynę mozna kupić w ASO (koszt ok 35 zł). Sprężyna ma działanie dwojakie: podczas wciskania pomaga przy wciskaniu, natomiast podczas puszczania odpycha pedał i przytrzymuje go.
Sporo osób twierdzi, ze legendarna sprężynka pomaga przy wciskaniu i wypychaniu - tylko ja nie bardzo rozumiem bo na czystą logikę, żeby scisnąc sprezynke trzeba użyć siły a przy rozprężaniu włożona wcześniej siła działa samoistnie. Więc rozumiem wypychanie sprzęgła ale jak to działa i pomaga na wciskanie sprzęgła???
Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 25-02-2011 o 20:48
Mógłby ktoś wstawić foto jak to ma wyglądać kiedy jest sprawne??
moze trudno to zrozumiec ale uwierz ze dziala, poloz sie pod pedalem i ponaciskaj to zobaczysz o czym mowie
ona jest scisnieta i dziala na zasadzie dzwigni, jak zaczniesz naciskac to sie rozpreza i ulatwia wciskanie a jak puszczas to sie zwija i ciagnie gore pedalu do siebie co powoduje ze jego stopka sie unosi![]()
Też nie mogłem sobie tego wyobrazić, ale zobaczyłem jak działa i teraz wiem. Daje na szybkiego zrobiony obrazek (może ktoś coś z tego zrozumie).
1. Pedał w spoczynku, sprężyna naciska pchając go do góry (troche xle narysowałem ale to tak na szybkiego, pedał powinien byc skierowany bardziej w górę a jego górna część bardziej w dół naciskana przez sprężynę)
2. Pedał wciśnięty, sprężyna jest wtedy skierowana bardziej w górę i pod wpływem dźwigni (pedał opiera się na tym czarnym pogrubionym co tworzy dźwignie) pcha jego górną część do góry przez co pomaga we wciskaniu. (powinienem narysować sprężynę opierającą się wyżej na pedale)
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Tekken666 ; 25-02-2011 o 20:07
Mimo to nie bardzo to kumamale muszę zaufać, że tak to działa - problem jest tu inny, ze mi pedał cieżej chodzi jak się nagrzeje wiec w moim przypadku spreżynka nie ma tu nic do rzeczy...
![]()