kacper1313 wlasnie u mnie tez tak to wyglada. Jak droga jest taka naprawa? i gdzie ja wykonac ASO czy mozna gdzies taniej? Czy powodem tej usterki mogla byc nieudolna wymiana plynu hamulcowego?
kacper1313 wlasnie u mnie tez tak to wyglada. Jak droga jest taka naprawa? i gdzie ja wykonac ASO czy mozna gdzies taniej? Czy powodem tej usterki mogla byc nieudolna wymiana plynu hamulcowego?
Ostatnio edytowane przez arturnl ; 03-06-2011 o 20:29
Możliwe że szlag trafił pompę hamulcową. Miałem kiedyś przypadek że po wymianie klocków siadła pompa i zaczęła przepuszczać między sekcjami...
jak się teraz zastanawiam to faktycznie serwo padło mi podczas wymiany klocków hamulcowych (nie ASO, ale porządny warsztat, który zajmuje się raczej dobrymi samochodami). naprawa nie była tania, bo po dopasowywaniu chyba z 4 różnych serw okazało się, że zamontować można tylko oryginał (coś ok.1400-1600zł już teraz nie pamiętam-AR-1.9 16V 2004r-
do mojego modelu używek nie było - do starszych było mnóstwo na allegro). W serwie dziurawa była membrana, ale jej niestety nie wymienisz - chyba, że jesteś takim magikiem, że potrafisz serwo rozebrać i złożyć, w międzyczasie dostając gdzieś nową membranę. Przy takim koszcie serwa wymiana to już tylko formalnośc....
Ostatnio edytowane przez kacper1313 ; 04-06-2011 o 11:19
Teoretycznie tak, chociaż prawdopodobiństwo jest niewielkie - poczytaj dokładnie pkt. 6.1 tutaj:
http://www.zssplus.pl/www_prace_dypl...a_7_mk20.htm#6
No i dobrze by było, żeby koledzy, którzy tak w czambuł potępiają metodę ciśnieniową wymiany płynu w układach hamulcowych z ABS, uważając to za zbędne, też sobie poczytali.
Kolego SG0240 przerobiłem w życiu dosłownie tysiące samochodów (pracuje w FAP jako mechanik) i fakt mamy urządzenia stacjonarne szafa 2x2m, ale ja i wszyscy moi kumple odpowietrzają np. po wymianie centrali ABS że tak powiem tradycyjnym sposobem. Auto po tym zabiegu trafia na test rolkowy (taka prawie hamownia) gdzie sprawdzane są hamulce przyspieszenie robione są dopasowania. Hamulce są sprawdzane w % różnicy hamowania między kołami, jeżeli coś jest nie tak wyjdzie to na wydruku i samochód nie może zostać zwolniony! Jeszcze nigdy do mnie nie wrócił żaden samochód po próbie rolkowej, po mojej naprawie hamulców. To co wysłałeś to jakaś technologia i spoko nie kwestionuje jej... Ale jest ogólna i nie odwołuje się do AR. A w AR obejdzie się bez tych wynalazków.
na allegro serwo mozna dostac od 50 zl. choc do mojego modelu nie znalazlem. Czy z wersji benzynowych bedzie pasowac? mam model z 2002 roku i czy jest duze ryzyko wstawienia uzywki? bo roznica w cenie jest znaczna i ostatnie pytanie czy montaz to skomplikowana sprawa bo nigdy nie mialem z tym doczynienia.Sam nie mam zamiaru tego robic ale czy kazdy mechanik sobie z tym poradzi? Choc juz raz myslalem ze kazdy mechanik powinien sobie poradzic z wymiana plynu hamulcowego i bardzo sie przeliczylem
Ostatnio edytowane przez arturnl ; 04-06-2011 o 20:31
szukaj konkretnie do swojego modelu. ja za wszelką cenę próbowałem dopasować używane serwo z innych (TS. jtd 8V itd) i zawsze coś tam było za krótkie, za długie, nie ten kształt i takie tam. A, że nie mogłem czekać w nieskończoność, aż ktoś wystawi akurat taką AR na części na Allegro musiałem kupić serwo nowe. Z wymianą chyba filozofii żadnej nie ma - wspomaganie jak w każdym samochodzie.