Hehe :-), człowiek dochodzi do wprawy :-). Szczególnie, że już teraz odkryłem, że nie trzeba wszystkiego odpinać i wyciągać, tylko odchylić :-). H6W niestety szybko przepalają się....
ja mam zwykłe LED i sie jeszcze nie przepaliły ;p
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
A ja dodam, że wymieniałem w swojej Alfeczce te postojówki i szybko sie przepaliły (obie). Dlatego dałem zwykłe z bolcami symetrycznie ułożonymi, oczywiście jeden z bolców spiłowałem i hulają już prawie dwa lata. Ktoś też kiedyś o tym pisał na forum.
Koledzy a czy po założeniu diód LED nie wywali komunikatu przepalonej żarówki? Kiedyś kombinowałem z diodowymi W5W pod tablice rejestracyjne i wywalało błąd. U mnie lewa pozycja przednia swieci sie na żółto a druga na pomarańczowo- ledwo się żarzy penie problemy z masą?....
Ja mam postojówki z poprzedniego wlasciciela i swieca ladnie na jasno niebiesko. tak btw, to macie jakies patenty na polepszenie oswietlenia swiatel mijania, bo albo mi sie wydaje albo swiatla mijania to totalna porazka!!! brak słow, jazda z takim oswietleniem jest niebezpieczna.
Odnośnie świateł mijania to obczaj ten wątek :
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...bo_swieca.html
A co do postojowych LED to wywala komunikat spalonej żarówki , sprawdzone!!! Dziś zakupiłem W5W po 4zł sztuka ,do tego gniazda po 3,5zł (stare lekko popękały na końcach) .
Mała przeróbka i nic się nie grzeje ,ładne białe światło i mniejsze zanieczyszczenie atmosfery. Minus ten komunikat przy odpalaniu
![]()
Popieram. Mijania ksenon, pozycja halogen- tak jak fabryka zaplanowala. Wg mnie niebieskie pozycje trącą ewidentna wioska. Przez duże W.
cena też jest dobra H6W, ja płaciłem 14zł szt. ale Pan sprzedawca powiedział że ma jeszcze mocniejsze H6W za 24zł![]()