witam jest jeszcze jedna alternatywa opony nowe z tym ze lezały kilka lat w magazynie www.krispol.net znajomy kupuje i sobie bardzo chwali a ceny tez dobre
witam jest jeszcze jedna alternatywa opony nowe z tym ze lezały kilka lat w magazynie www.krispol.net znajomy kupuje i sobie bardzo chwali a ceny tez dobre
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
powiem tylko tyle: pare lat do tyłu mocno bawiłem się w off-road i kupowalismy opony terenowe tzw nalewki, zdawaly egzamin na 5, kiedy ( 2lata wstecz) mialem omege kombi w dieslu, duże i ciężkie autko i kupiłem 16 calowe nalewki, byly zajebiste a jezdziłem na nich caly rok i naprawde nie bylo sie do czego przyczepic, nie pamietam jakiej firmy ale ale dawaly radę ....PZDR.
nie ma już BELLI..., czekam na lepsze czasy....
zerknalem na ten krispol i np. do mnie 225\45 R17 zimowa za min 420 to wcale nie jest tanio![]()
Też zerknąłem na krispol i pirellki p zero w cenie 350zł średnio około 500zł jak dla mnie różnica jest. Napisałem do nich maila jaka data produkcji. Zobaczymy ile mają sezonów.
PS. Rozmiar oponki 215/45R17
Ostatnio edytowane przez Pietia ; 14-10-2011 o 08:59
To jest alternatywa dla chinoli. Ale bieznikowane nadal wypadaja duuuuuzo taniej. Tak wiec kwestia tylko tego kto jak obciaza opony i ile od nich wymaga.
Jeśli chodzi o opony bieżnikowane,bo ja z takich korzystałem,to mogę polecić firmę Gold-Gum z Olsztyna! Wtedy kiedy kupowałem dawali pełny rok gwarancji,a oponki miały identyczny wzór bieżnika jak Michelin Alpin 3 spisywały się bardzo dobrze,a w momencie zakupu miały ponad 8,50mm bieżnika!!!
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...
Poprzedniej zimy, jako iż nie wiedziałem ile pieniędzy wpakuję w to auto, wybrałem opony bieżnikowane markgum. W śniegu spisywały się świetnie Duża wysokość bieżnika ma na to zapewne wpływ. Co prawda przy większych prędkościach wydają się być stosunkowo głośne. Jako alternatywę dla opon używanych mogę śmiało polecić.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Najlepiej nowe-nie oszczędzaj na bezpieczeństwie
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)