Tutaj jeszcze naprawy i koszt: http://www.forum.alfaholicy.org/156/..._dzwiek-2.html .
W sumie gdyby nie dzisiejsza historia z nagłym dziwnym zachowaniem silnika byłoby ogólnie OK. Pozostał mi wciąż problem wycieku płynu chłodniczego. W przyszłym tygodniu zaleje barwnik UV do płynu. Póki co mechanik obstawia uszczelkę pod głowicą, ale ja jak ostatnio popatrzyłem to w okolicach magistrali wodnej silnik na kurzu nosi ślady zacieków. Zobaczymy.
Ja nie wierzę w tą uszczelkę. TO byloby cos strasznie dziwnego, dalej Ci znika chłodziwo?
Może mechanior uszczelkę gdzieś zgubił i na silikon dał? Albo jest pewien uszczelki, bo o czymś Ci nie powiedział. Ale to spiskowa teoria na miarę smoleńska.
Kolego, jeżeli telepie, nierówno pracuje i nie ma mocy, do tego wywala błąd na infocenter piszcząc cały czas to masz padniętą cewkę. U mnie tak było, padła cewka na 1szym cylindrze. Początkowo raz na jakiś czas chodził nierówno, drżała buda i nie miał mocy, a raz wracając do domu na zakręcie nagle zaczął piszczeć i ledwo jechać (jakby miał max z 90km). Cewka zmieniona i hula aż miło (koszt 280zł oryginalna Boscha). Sprawdź też świece, na to JTS też jest dosyć czuły. Polecam platynowe Beru, są dużo tańsze od NGK, a jak na razie nie odczuwam różnicy (130zł za komplet w intercarsie dałem, gdzie za NGK chcieli 350zł).
Swiece mam ngk platynowe. Jakbym wiedzial o cenie tych beru to bym wlasnie je wzial :l
Czy cos takiego będzie spełniało te same funkcje co kabel? http://moto.allegro.pl/elm-327-bluet...025273538.html . Taki bajer na USB wydaje się fajny![]()
Nie do końca te same, bo z poduszkami i absem się nie połączysz przy jego użyciu. Chyba że dokupisz kolejne przejściówki od viakena...
Poza tym ELM BlueTooth nadaje się jeśli chcesz go zabudować na stałe do złącza diagnostycznego. A w 156 tego nie zrobisz bo osłony nie założysz.
Mimo wszystko polecam Ci kabel, bo transmisja parametrów jest lepsza przewodem niż BT - zwłaszcza do pomiarów dynamicznych.
Ja chcę żeby było prosto, inżynierem nie jestemJak coś wyskoczy to chcę odczytać co to za błąd i przekazać tutaj z prośbą o pomoc i ewentualnie skasować. Żeby mechanikowi d*** nie zawracać co chwilę. Komórkę z androidem mam dlatego zaciekawił mnie ten BT
Ale jeśli mówisz, że kabel lepszy to wezmę kabel.
Wracając to problemów szarpania/nierównej pracy - dziś jeździłem i wszystko ok. Ale też i nie przekraczałem 3500obrotów, co wczoraj się zdarzyło i wtedy zaczęły się problemy. Obroty mogły na to wpłynąć czy zwykły przypadek? Jakieś zmienne fazy rozrządu czy cuś ?
Kupuj ten pierwszy kabel co podałem. Działa ze wszystkim, zawsze i wszędzie. Te wynalazki na bluetooth - daruj sobie, to jak nakładka na penisa ;P