Nie kupowałem samochodu kierując sie przebiegiem, liczyłem sie z tym ze jest kręcony, no ale bez przesady 80 tys
.... 50 tys to bym jeszcze rozumiał
no cóż było minęło, im mniej wiesz tym lepiej spisz jak to mówią
a jak sie przestawia stan licznika? jakbym sobie chciał poprawić licznik zeby pokazaływał prawdziwy przebieg a nie cofniety? i czy na 100 % można wierzyć w to co pokazuje hodometr?
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
u mnie gdy sprawdzałem kilka miesięcy temu było 262tys... sprawdzałem jakiś tydzień temu i nadal odometer pokazuje 262tys...gdzie w rzeczywistości zrobiłem ponad 10kkm. i teraz już sam nie wiem jaki mam przebieg....bo czemu tutaj wierzyć?
podpinajac sie przez FES 3.3 z kablem VAG KKL hodometr pokazuje mi kilkaset kilometrow, ale gdy podpinam sie z kablem ELM do opcji FESa "deska icp mannseman vdo instrument panel' -> licznik przebiegu, pokazuje mi przebieg taki jak na desce rozdzielczej, czyli co niekrecony?![]()
A CO JAK SILNIK PRZEŁOŻONY, wszedzie krecą i nawet nie ma co sprawdzać
U mnie FES 3.3 pokazuje ~12000 km a na liczniku już przekroczone ~190000 ... nie martwię się przebiegiem![]()
Ja kupiłem 8 letnią z rzekomym przebiegiem 126kkm.
W Carservisie mechanik powiedział, że w moim modelu nie da się odczytać znikąd przebiegu poza licznikiem na desce.
Ostatnio robiłem MCSF, i gość mi odczytał, że mam 60kkm zbite z licznika.
Dlaczego w CS tego nie potrafił ??
Tyle że mam udokumentowany przebieg na pierwsze 4 lata jej życia i było to 65kkm, potem widać nowy właściciel trochę więcej nabił...??
A u mnie hodometr pokazuje 75tyś z czymś a na blacie 210tyś;D dlaczego tak jest ? alfa z 98 roku sprawdzałem FES-em i mam tylko jeden odczyt hodometru;D
A tak zapytam czy ktoś wie może jak działa hodometr? mi się wydaje ze sumuje obroty silnika i czas włączenia i w ten sposób sobie jakoś wyciąga średnią ile auto przejechało ( ciekawe czy jest czujnik informujący na jakim biegu sie jedzie). W przypadku wymiany silnika czy jakiś zmian w ECU wiekszych zaczyna zliczać na nowo chyba? ja mam też drugą pozycje u siebie i przypomniało mi sie co to może być. mam tam 90 tys km a wtedy wgrywalem uaktulanienie do ECU w serwisie. Wiec może u was podobnie ten przebieg mniejszy jest od jakiś wiekszych zmian w ECU.
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
Panowie
Szukając czego kolwiek o odometrze, pytając mechaników i "szpeców" od przeglądów mam informacje, że możliwe są niewielkie różnice bodajże do 10%. Wiem także, że jakie kolwiek inne różnice mogą oznaczać grzebanie przy przebiegu. Są auta, gdzie ingerencja w przebieg wskazuje, że odometer pokaże zero i w najlepszym przypadku od tego momentu zacznie nowe naliczanie.Tak jest bynajmniej w UK. Podczas corocznego przeglądu w papiery wpisywany jest przebieg z odometru i z licznika. Odkąd pamiętam, przez moje łapy przeszło kilkadziesiąt aut. Wraz ze szwagrem mieliśmy warsztat i lekki handelek podbudowywał budżet. wracając do tematu, nie zdarzyło mi się aby samochody miały kręcone przebiegi. Niestety tamtejszy rynek rządzi się innymi prawami. Ale tak jak pamiętam, wszelkie większe różnice eliminują oryginalność przebiegu. Ps. Każda stacja MOT wpisuje przebieg badanego samochodu do bazy danych. Znam przebiegi swojej Alfy podczas wszystkich przeglądów, wiem w jakim miejscu był przegląd robiony i co jej dolegało. Szkoda, że u nas nie ma tak rozbudowanego systemu i zastanawiamy się czy (a raczej ile) był kręcony licznik, aby jakiś wafel przytulił 300 złotych więcej na 10 letnim aucie z racji mniejszego przebiegu. To smutne. A może jest to celowe działanie określonych kół...? jak mawiał klasyk![]()