Na początku jak nie było jeszcze kabli z przełącznikami, ani przerobionego kabla autorstwa kolegi bubu321(taki kabel mam), niektórzy robili mostek na samym złączu obd2 za pomocą przewodów. I to moim zdaniem było trochę niebezpieczne.
Na początku jak nie było jeszcze kabli z przełącznikami, ani przerobionego kabla autorstwa kolegi bubu321(taki kabel mam), niektórzy robili mostek na samym złączu obd2 za pomocą przewodów. I to moim zdaniem było trochę niebezpieczne.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Żeby zrobić wykres jakiegoś parametru najpierw musisz go w poprzedniej zakładce zaznaczyć.
Do większości testów musisz mieć zgaszony silnik.
Witam. Gdzie szukać sterowników do kabla?
Mam dołączoną płytę ale tam jest tyle plików że nie mogę się połapać gdzie są te stery.
Jedyne sterowniki jakie potrzebujesz to stery do FTDI - poszukaj w necie![]()
marioroza jeśli kupiłeś taki niebieski kabelek, to na płycie zapewne masz chyba 6 folderów: Opel, BMW, VAG KKL, FiatEcuScan itd? Jeśli tak to po podłączeniu kabla jeśli komputer zacznie sam z automatu instalować nowy sprzęt, to jak wyświetli Ci się okno dotyczące skąd system ma odczytać sterowniki to wybierasz opcję, żebyś Ty mógł mu wskazać bezpośredni folder. Wtedy naciskasz przeglądaj, otwierasz płytę później folder FES i tam powinien być folder zatytułowany Sterownik USB lub coś w tym stylu, zaznaczasz go i naciskasz ok, i powinno być gotowe![]()
Panowie już wszystko poinstalowałem. Na płycie jest instrukcja krok po kroku. Wszytko hula. Dzięki.
System sam wyszukał sterowniki. dzięki jeszcze raz.
Rozumiem że aby utrzymać połączenie, zapłon musi być włączony ??
Ostatnio edytowane przez marioroza ; 25-03-2012 o 17:52
Bez włączonego zapłonu nic się nie połączy.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]