Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Lusterko strona padażera

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszzz Zobacz post
    ... nie powinny, jeżeli tak się dzieje to koniecznie albo wymieńcie wkład, albo czymś to skutecznie doklejcie. Po co? W zeszłym tygodniu przy większej prędkości odczepił mi się wkład lusterka, który wcześniej właśnie drgał. Niestety lusterka te są podgrzewane, więc zamiast odpaść na drogę zawisły na kablu obijając się o szybę i drzwi. Nim wyhamowałem, nieźle mi ono porysowało drzwi, pocięło uszczelki i uszkodziło szybę (lepiej nie myśleć co by było gdyby taki wkład odpadł przy otwartym oknie i siedzącym obok pasażerze). Po wymianie lusterka na nowe, nie drga nic nawet przy 210 km/h ;-) Ahhh te alfy ;/
    Dzisiaj to podklejałem, czy widziałeś konstrukcje tego (bez sensu kupować)? pojeździsz z pół roku i to samo będzie, przecież tam jest taśma samoprzylepna dwustronna,
    więc to normalne że prędzej czy później się odklei, to trzeba porządnym klejem dwuskładnikowym przykleić i będzie na wieki

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159 1.9 JTDm & 2.0 Cougar ;-)

Domyślnie

Cytat Napisał ryki67 Zobacz post
    Dzisiaj to podklejałem, czy widziałeś konstrukcje tego (bez sensu kupować)? pojeździsz z pół roku i to samo będzie, przecież tam jest taśma samoprzylepna dwustronna,
    więc to normalne że prędzej czy później się odklei, to trzeba porządnym klejem dwuskładnikowym przykleić i będzie na wieki
    A co jak będziesz musiał potem wymienić wkład, albo dostać się do elektryki lusterka? Z tym klejeniem na amen, bym się tak nie rozpędzał...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszzz Zobacz post
    A co jak będziesz musiał potem wymienić wkład, albo dostać się do elektryki lusterka? Z tym klejeniem na amen, bym się tak nie rozpędzał...
    Witam
    kolego ja nie mowie żebyś wkleił lusterko na amen,
    wkład lusterka ma taśmę dwustronną do której przyklejona jest plastikowa część z zatrzaskami, wkładając lusterko zatrzaski plastikowe chwytają moduł z silniczkiem,
    a rozkleja się własnie wkład z zatrzaskami które trzeba skleić na AMEN, bo jak nie to Ci albo będzie drżało podczas jazdy albo wyleci na asfalt.
    pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar bubbihk
    Mieszka w
    italia
    Auto
    CHWILOWO BRAK ALFKI

Domyślnie

u mnie tez drzalo ale nie na klejeniu tasmy tylko na laczeniu, tam gdzie sie zatrzaskuje lusterko
    ale jak pisalem wczesniej juz wymienione i jest super

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Gdzie w FESie jest opcja sprawdzenia lusterek? Chodzi mi o to, żeby sprawdzić grzanie i składanie. Niestety jedno i drugie nie działa, ale regulacja już tak
    Czy da się w FESie kliknąć "Zamknij/ otwórz lusterka", żeby sprawdzić, czy nie jest walnięty przycisk składania?

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Witam, pewnie spotkaliscie sie z podobnymi awariami. Lusterko pasazera nie sklada sie ani zamyka, szybka po wylaczeniu auta mocno odchyla sie do samochodu, tak ze za kazdym razem jak wsiadam musze sobie ja ustawic.MES pokazuje blad:

Drugi problem. Lusterko kierowcy nie dziala ogrzewanie. Blad w MESie:

Szczegolnie interesuje mnie przyczyna nie skladania lusterka pasazera. Jesli to silniczek to czy da sie go wymienic czy cale lusterko. Auto jeszcze na gwarancji , ale nie chce jej oddawac do mechanika jesli to blachostka. Wiem ze z ogrzewaniem mozna samemu sobie poradzic, kupic mate grzewcza. Z gory dzieki za odpowiedzi.

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ScreenHunter_15 Sep. 22 15.40.jpg
Wyświetleń:	153
Rozmiar:	76.8 KB
ID:	147036   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ScreenHunter_18 Sep. 22 16.05.jpg
Wyświetleń:	43
Rozmiar:	135.5 KB
ID:	147037   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	ScreenHunter_16 Sep. 22 15.44.jpg
Wyświetleń:	162
Rozmiar:	84.3 KB
ID:	147038  
    Ostatnio edytowane przez dareknewry ; 03-10-2014 o 19:29

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Jak auto jest na gwarancji to jedź do ASO
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Pojade. ale w ostatecznosci Jakies inne pomysly?

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Możesz sprawdzić czy napięcie dochodzi do silniczka.
    Zrób proxy alignment.

Na drugi problem poradę masz tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._lusterka.html
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10