Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 69

Temat: Czysci wtryskiwacze diesla

Użytkownik Ogier Avatar admor
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Insignia A20DTH, RX-8 Renesis High Power

Domyślnie

Wleje sprawdze przelewy przed i po tzn korekty wtrysków ocenie co i jak i dam znac

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Tomek1986
    Mieszka w
    Bristol UK
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V 150KM Lusso 2007

Domyślnie

Jesli chodzi o Valvoline jest to firma ktora opracowala pierwszy olej do silnikow w 1866 a po osmiu latach zostala pierwsza zarejestrowana firma produkujaca srodki smarne!!! wiec jesli czepiamy sie pochodzenia to raczej zadna firma nie pochwali sie lepsza... a co do tych ''cudownych'' srodkow to przeciez to tylko rozpuszczalniki a nie jakies cuda...
    Mowiac o rozcienczalnosci to producent podaje ""max na 75l'' czyli w moim mniemaniu jak zalejesz na 50l to masz troche mocniejszy roztwor i troche latwiej bedzie rozpuscic wieksze osady a przeciez silnik zaworow nie wypluje minus jest taki ze starczy na krocej, wiec ja bym raczej polecal zeby jednak usuwac osad dluzej ale powoli czyli najlepiej zalac dwa razy pod rzad na pelny bak, a potem regularnie co kilka tyskm.
    A co do Valvoline to w UK jest to cholernie droga firma i ciezko dostac ich srodki, slabo z dystrybucja bo ludzie z reguly kupuja najtansze lub w sredniej cenie produkty...
    Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dabro86
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Seat Alhambra 1.8t + Seat Alhambra 1.9 TDI 110KM + Honda Varadero 1000

Domyślnie

No i jak tam testy Panowie ktoś sprawdzał na kompie wtryski? Ja po przejechaniu 500km z wlanym valvoline maxlife namacalnie nie odczułem żadnych różnic przed i po. Nie mam jak sprawdzić tego w cyferkach bo nie posiadam interfejsu.

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Się podepnę pod temat w oczekiwaniu na wyniki
    Ja ze swojego doświadczenia powiem, że mi pomógł STP. Tak w wersji dla PB w Volvo V40 2.0 , Dodge Stealth RT/TT, jak i w wersji ON w przypadku obecnej Alicji oraz takiej samej wersji Alicji syna.
    Teraz profilaktycznie leję ten środek zgodnie z tym co podaje producent.
    Z resztą dzisiaj nawet o tym pisałem w podobnym wątku http://www.forum.alfaholicy.org/147/...tml#post909277
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar KrisB
    Auto
    Była AR 159

Domyślnie

Naobiecywaliście i gdzie te wyniki testów? Mam nadzieję, że to nie oznacza, że Wasze Alfy przeszły po tych zabiegach w stan spoczynku (wiecznego)

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Mi korekty poprawiły się po dłuższym stosowaniu http://www.forum.alfaholicy.org/foru...y_pigulce.html i to znacznie lepiej zadziałało niż stosowany przeze mnie STP. Na drugim wtrysku miałem 1,19, a obecnie mam 0,37. I teraz jest to najgorszy wynik z moich czterech "plujek" Po trzech miesiącach stosowania. Chociaż na samym początku różnic w korektach nie było. Występowała tylko łagodniejsza, cichsza praca. Cokolwiek o tym myśleć, to działa. To słychać i czuć
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ernest159
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    były 156 FL 1.9 JTD, 159 1.9 JTDm ,159 2.4 JTDm,159 2.4 210 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Mi korekty poprawiły się po dłuższym stosowaniu Mixol + ON - dlaczego dolewamy oleje 2T do ropy? - w pigułce. i to znacznie lepiej zadziałało niż stosowany przeze mnie STP. Na drugim wtrysku miałem 1,19, a obecnie mam 0,37. I teraz jest to najgorszy wynik z moich czterech "plujek" Po trzech miesiącach stosowania. Chociaż na samym początku różnic w korektach nie było. Występowała tylko łagodniejsza, cichsza praca. Cokolwiek o tym myśleć, to działa. To słychać i czuć
    Stosuję ten środek :
    http://www.liquimoly-sklep.pl/pl/p/O...ml-i-1L-1L/280
    Już o nim pisałem, co wywołało falę krytyki ( wcześniejsze posty z tego tematu), korekty wtrysków miałem w granicach 1 - 1,5 , a teraz najgorszy wtrysk ma 0,35. Oczywiście zrobiłem próbę przelewową żeby to potwierdzić i jest naprawdę dobrze.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Mi korekty poprawiły się po dłuższym stosowaniu http://www.forum.alfaholicy.org/foru...y_pigulce.html i to znacznie lepiej zadziałało niż stosowany przeze mnie STP. Na drugim wtrysku miałem 1,19, a obecnie mam 0,37. I teraz jest to najgorszy wynik z moich czterech "plujek" Po trzech miesiącach stosowania. Chociaż na samym początku różnic w korektach nie było. Występowała tylko łagodniejsza, cichsza praca. Cokolwiek o tym myśleć, to działa. To słychać i czuć
    a masz DPFa w swoim aucie? jak by sprawdziło się stosowanie oleju 2t w 2,4 20V z dpf?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał ernest159 Zobacz post
    Stosuję ten środek :
    http://www.liquimoly-sklep.pl/pl/p/O...ml-i-1L-1L/280
    Już o nim pisałem, co wywołało falę krytyki ( wcześniejsze posty z tego tematu), korekty wtrysków miałem w granicach 1 - 1,5 , a teraz najgorszy wtrysk ma 0,35. Oczywiście zrobiłem próbę przelewową żeby to potwierdzić i jest naprawdę dobrze.
    lejesz to do 2,4? masz dpfa? kusi mnie aby spróbować

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Nie mam DPF-a. Ale z tego co czytałem nie jako przy okazji, to ludzie stosują go do silników z DPF-em i nie ma z tym żadnego problemu. Pisało to chyba gdzieś na stronie Peugeota ( http://www.peugeot-klub.pl/index.php...1858#msg401858 ) lub na stronie Avensis'a (http://avensis.info/viewtopic.php?f=69&t=11501) Na pewno na niemieckiej stronie forum Mercedesa ale urla nie mam zapisanego. Ci ostatni mieli nawet wyniki przeprowadzonych na ich zlecenie badań naukowych.
    Pamiętam, że ważne jest aby nie był to syntetyk, bo chodzi o temperaturę spalania. Musi być w granicach temperatury ON.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ernest159
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    były 156 FL 1.9 JTD, 159 1.9 JTDm ,159 2.4 JTDm,159 2.4 210 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał alf-a147 Zobacz post
    lejesz to do 2,4? masz dpfa? kusi mnie aby spróbować
    Lałem do 1.9 i leję do 2.4.
    W jednej i drugiej wywalałem DPFa.
    A jak miałem DPFa i lałem ten olej nic się nie działo.