Ja zaczął bym od wyczyszczenia przepustnicy i stabilizacji biegu jałowego
Ja zaczął bym od wyczyszczenia przepustnicy i stabilizacji biegu jałowego
co masz na myśli stabilizacje biegu jałowego? bo mi też lekko faluja obroty.przepustnica czyszczona,dolot szczelny
rura wymienionahura silnik chodzi ładnie
![]()
Jeszcze przed wymianą tej rury, słysząc, że tłumik pyrka odstawiłam auto. Miało byc tylko spawanie a okazało się, że popękała jakaś uszczelka, którą mi wymienili to już nieco poprawiło sprawę. Pewnie też jakieś lewe powietrze płynęło. Za zrobienie tego tłumika z tą uszczelką i robocizną zapłaciłam 200zł, panowie stękali że nie lubią alfy. Zaczynam się do tego przyzwyczajac. Po wymianie rury jestem zadowolona z efektów. A chciałam jeszcze zapytac, że może jest na forum ktoś z okolic Słupska i wie, gdzie moją Alusię mogłabym podłączyc do komputera poza serwisem oczywiście...
A widzisza Ci " mehanicy" rozkładali ręce
To pokazuje jakim " fachowcom" oddajemy auta do naprawy.
Wydech raczej nie miał wpływu na nierówna prace silnika. Może pyrkotanie powodował, ale napewno nie falowanie![]()
PS pamiętaj ze ten silnik lubi świeży olej i wymieniaj go max co 10 tys km. Nie pózniejI sprawdzaj na bagnecie jego stan. W razie potrzeby dolewaj bo Ts troszke oleju zawsze Ci spali a jak nie dopilnujesz i bedziesz jezdzic ze zbyt niskim stanem to mozesz miec kolopoty
![]()
[C