Teraz to już i tak po ptokach, zdejmuj beretkę. Ale jak to poniżej wydechowego?? Wycieka z bloku??
uszczelka jak nic, ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym robi się od razu, liczę na to że głowica całajutro zaczynam operacje ... ehh w uk same części 210 F (uszczelki, filtr powietrza, oleju, paliwa, olej, nowe śruby!!, rozrząd), byłem u mechanika i wstępnie powiedział że ktoś użył starych śrub przy zmianie uszczelki (uszczelka wytrzymała 50000mil), jutro zaczynam zabawę
![]()
Jest jeszcze taka opcja że wyzionęła ducha pompa wody (wyciek koło pompy paliwa) i stąd takie problemy. Rozrząd robiłeś po kupnie?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
nie, nie. leci na wysokosci 2-3 cylindra między głowicą a blokiem silnika, uszczeleczkaczęsci kupione w piątek zaczynam wymiane
![]()
Witam podepne się pod temat.
Stan na dziś: potwierdzona zawartość co2 w zbiorniczku, wykrecona jedna świeca i mokra z płynu, dzisiaj bezdymnie i brak problemów z odpaleniem, obroty w normie
Objawy: pacjent dwa razy stracił hmm z litr płynu, dwa razy kopcil na biało, raz miał problem z odpaleniem. dodam ze między tymi akcjami było z 2 miesiące kiedy nie było żadnego problemu. Tak więc ta przypadłość powtarza się okresowo. Teraz płyn został uzupełniony, i nie znika .
Jakieś pomysły wnioski? Dlaczego nie ucieka cały czas?
Nie nagrzewasz silnika bo jeździsz na krótkich odcinkach.
Nadymione z komórki.
Właśnie nagrzewam, bardzo rzadko robie tak żeby przejechać 5km i tyle.
no i moja bella wylądowała w warsztacienie mam czasu ze względu na to że zostane tatusiem na dniach i remontuje dom ,więc tak w aucie wymienione zostanie:
-Uszczelka pod głowicą
-Uszczelka pod kolektorami
-Uszczelka pod klawiaturą
-KOMPLETNY remont głowicy
-NOWY rozrząd + pompa wody (SKF + COntitech)
-NOWE śruby głowicy
-NOWY olej 5w40 Valvoline DURABLEND
-NOWE filtry powietrza, kabinowe, oleju, paliwa
-NOWE uszczelki pod turbiną (bo uciekały spaliny)
-NOWE płyny chłodnicze, hamulcowe, wspomagania i w skrzyni
-sprawdzenie zawieszenia (ponieważ będę wsadzał POLI + gwint i alu 17")
-sprawdzenie wszystkiego w silniku pod kątem sprawności mechanicznej
za wszystko płace 475 funtów z robocizną i lawetą z pod domu do warsztatu![]()
już niedługo nowe życie mojej kochanej belli![]()