Ogarnięty tuner wyprogramuje EGR. A ten u którego byłeś po prostu kit Ci wcisnął.
Możesz nawet kupić sobie MPPS i ktoś Ci to zdalnie wyłączy.
Ogarnięty tuner wyprogramuje EGR. A ten u którego byłeś po prostu kit Ci wcisnął.
Możesz nawet kupić sobie MPPS i ktoś Ci to zdalnie wyłączy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Gość jest po prostu leniwy i dlatego mi tak powiedział. Ile biorą w waszej okolicy za takie wykodowanie?
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
W 16v wywalił mi go bez kłopotu przy robieniu remapu więc ceny nie wiem dokładnej, w tej na razie wczorajsze czyszczenie EGR i czujnika doładowania w dolocie, pomogło, aczkolwiek EGR był wręcz wzorowy,, czujnik mocno brudny, ale EGR hmmm ledwie okopcony
![]()
[
u mnie tez był prawie że idealny dlatego za dużo mi nie pomogło wyczyszczenie go.. :/ a ten czujnik? gdzie on się znajduje? jak wygląda?... :/
Bo te zawory się przycinają same z siebie![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
i w 16v i w 8v czujnik znajduje się w pobliżu EGR'a w górnej części dolotu, dochodzi do niego wtyczka taka jak do EGR'u, myślę że jest w promieniu 12cm od EGR
![]()
[
dzięki zajrzę do tego zobaczę czy jest jakiś brud.
będziena pewno
![]()
[
Jak zaślepiłem to problemy z poszarpywaniem ustąpiły, konsekwencją był wyrzucony check engine na desce no i może wskazanie ciut wyższego spalania. Jeździłem tak 2 miesiące aż nadszedł czas, kiedy to ten check już mnie zaczął wkurzać więc napisałem do znanego tunera polecanego z forum i odpisał, że koszt wywalenia programowo 450 zł, doliczając paliwo na dojazd zrezygnowałem i zaryzykowałem kupując emulator EGR z alledrogo co wyszło mnie taniej a czy lepiej trudno mi ocenić - na razie wszystko działa, nie mam checka. Warto wspomnieć, że jeśli błąd się już świeci trzeba go usunąć np. FESem.
No bo ja tak myślę czy zaślepic całkiem czy zrobić jakąś dziurę w blaszce. Kupiłem pełną. Nie będę go wykodowywać bo za taką kase to kupie nowy egr. Myślałem że to kosztuje ok 100zł. Teraz żaden błąd mi się nie pali w komputerze też nic nie ma. Ktoś mi powiedział że mogę go zaślepic całkiem i nie muszę go wykodować programowo bo egr jest dobry i nie widzi komp błedu . Ale ile w tym racji...?